Az őszi-téli réteges öltözködés olykor feladja a leckét rendesen, hiszen az egymásra pakolt vastag anyagok gyakran szélesítik az idomokat, vagyis optikailag széthúzzák a sziluettet. A karcsúsító hatás elérése azonban cseppet sem lehetetlen küldetés, és ezekkel a tippekkel garantáltan menni fog!

hirdetés

Minden testforma más, de nagyjából ugyanazok a slankító és alaknyújtó szabályok vonatkoznak az alacsony termetű, illetve a teltkarcsú alkatokra. A gondatlanul egymásra pakolt meleg ruharétegek optikailag még inkább összenyomhatják a test vonalát, és egyúttal vaskosabbnak, zömökebbnek mutathatják viselőjüket, ha nem túlságosan sudár.

Néhány pluszkiló esetén a kötött pulóverek, a bőrnadrágok, az oversize kabátok és a magas nyakú zsákruhák könnyen elmoshatják a kontúrokat, ezáltal csúnyán tömbösíthetik az alakot. Bár nem kell megválni ezektől a divatos daraboktól, nem árt óvatosan adagolni őket az öltözékbe.

Szuper karcsúsító tippek, hogy ne toljon ki veled a réteges öltözködés

Az sem ésszerű, ha az ember vállalja a didergést, és inkább kevesebb textilt dob magára, de persze a nőies megjelenésről sem kell lemondani a kényelem javára. A kompromisszum ez esetben nem sok engedményt igényel, ráadásul mindenképp nyersz vele, ha rászánod magad.

Rengeteg alaknyújtó öltözködési trükk van, amit pofonegyszerűen el lehet sütni a hideg hónapokban. Először is jó, ha a színes-sötét, illetve a világos-sötét árnyalatok a test keskenyebb pontján találkoznak egymással, a horizontális színblokkokat pedig vertikális, vagyis egyenes vonalú szabásokkal, illetve a derékvonal hangsúlyozásával ellensúlyozod.

Alaknyújtó hatással bírhat egy V-alakú kivágás, vagy hosszú nyaklánc, egy átlósan átlapolt ruhaszabás, vagy a lábakat optikailag meghosszabbító, magas derekú nadrágfazon. Ha az egymásra pakolt darabok három helyen szelik át a test vonalát, lehetőleg ezek az éles vonalak ne a sziluett legszélesebb területeit hangsúlyozzák.

 

Ebben az esetben is jól jön néhány trükk, amivel kompenzálhatod az alakromboló ruharétegezést: az egyenes vonalú, fekete, oldalt felhasított szoknya slankítja a csípőt, míg a hosszított fehér ing eltakarja a fenék és a comb kritikusabb környékét.

Ez így önmagában még tömbszerűvé mossa össze az alakkontúrokat, de felkerülhet rá egy rövid, passzrészes mellényke, ami hangsúlyt ad a derékívnek. Egyenes vonalú kabáttal megspékelve, máris felfelé irányul a tekintet, tehát karcsúbbnak tűnik a sziluett.

Még sok ehhez hasonló, alakformáló öltözködési fortélyt leshetsz el a fenti videóból, melyben stylist mutatja be, hogyan érdemes rétegezni az eltérő anyagokat, színeket, fazonokat. Ha követed ezeket az apró cseleket, többé nem fogod úgy érezni, hogy tíz kilóval többnek mutatnak a ruháid!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés