Célzott súlyzós edzés nélkül, ha mondjuk, csak kardiózol, az integetőháj megcsappanhat ugyan, de a lógó bőr nem lesz feszesebb a felkar területén. Ezért fontos, hogy különféle tornákat kombinálj.

hirdetés

Dinamikus testmozgás nélkül a felesleges zsírpárnák nem moccannak meg, viszont erősítő, súlyzós edzés is kell ahhoz, hogy a testkontúr ne puhuljon fel, erre jó példa a lógó felkar problémája, ami könnyedén kialakulhat bárkinél, ha nincs megdolgoztatva, terhelve a tricepsz.

Az izmok fejlesztése az anyagcsere szempontjából ugyancsak fontos, hiszen, ha nagyobb az izomtömeg és kevesebb a testzsírszázalék, a szervezet több kalóriát használ fel, még nyugalmi állapotban is. Ám a megereszkedett felkar, az úgynevezett denevérszárny esetében megfigyelhető, hogy a különféle izomcsoportok tartó, támasztó szerepet úgyszintén betöltenek, a megerősítésükkel tehát a széteső kontúrvonalak visszakerülhetnek a helyükre.

A felkar megereszkedése nem feltétlenül az öregedéssel járó tünet, hirtelen fogyás és mozgáshiány következtében éppúgy elveszítheti tartását, a renyhe izomzat ugyanis nem tartja feszesen a bőrt, így az könnyebben megadja magát a gravitációnak. Azonban a kor előrehaladásával már könnyebben lötyögőssé válhat a felkar, hiszen a szervezet természetes módon veszít izomtömegéből, ahogy öregszik. Ez azonban nem azt jelenti, hogy képtelenség lassítani a folyamatot, sőt, a felkar ötven felett éppúgy tónusosabbá, feszesebbé varázsolható, és még csak nem is kell nagy súlyokkal dolgozni a látványos eredményért.

Súlyzós edzés lógó felkar ellen: az 54 éves blogger szerint ezek a gyakorlatok beválnak

A népszerű vlogger, Fumi Desalu-Vold arról beszél videójában, hogy hiába sportolt, futott rendszeresen, azon kapta magát, hogy itt-ott egyre inkább felpuhult a testkontúrja. Mivel áprilisban tölti be az 55. életévét, természetes, hogy a teste változáson megy keresztül, bevallása szerint főként a felkarján és a combja belső felén, illetve a törzsén vette észre a megereszkedés jeleit.

 

Rájött arra, hogy másfajta edzéstervet kell folytatnia, így a kardiógyakorlatok mellett maroksúlyokkal kezdett tornázni. Az izomfejlesztéshez azonban az étkezését ugyancsak át kellett formálnia, manapság több fehérjét visz be, főként sovány csirkét és halat fogyaszt, emellett lemondott a finomított cukrot tartalmazó ételekről és italokról.

A célzott súlyzós edzés hatása már egy hónap után látványosan megmutatkozott a vállán és a karján, a felkar lógó területe pár hét alatt feszesebb lett a befektetett munkától. A különbség annyira látványos, hogy elmondása szerint mások is észrevették, a sminkelős videójának megjelenése után több bókot kapott, hogy milyen szép tónusos a karja. Többen kíváncsiak voltak arra, hogyan ért el ilyen gyors eredményt, ezért most ebben a videóban összefoglalja azokat a gyakorlatokat, amelyeket végezni szokott. Két-három kilós maroksúlyok már elegendőek ahhoz, hogy a lötyögő denevérszárny eltűnjön, a vállak és a karok pedig formásabbá váljanak.

A vlogger kihangsúlyozza, hogy önmagában a súlyzós edzés még nem oldja meg a lógó felkar problémáját, hiszen az integetőháj alatt rejtőzik az izom. Ezért felváltva kombináld a dinamikus zsírégető, valamint a lokális erősítő tréningeket.

Bemelegítés után behúzott hassal végezd a fent látható feladatokat, próbáld olyan ütemben kitartani és váltogatni a gyakorlatokat, ahogy a videóban látod.

Kezdd el most, és mire beindul a rövid ujjú és ujjatlan ruhák szezonja, már látni fogod az eredményét!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés