Sok göndör hajú nő gondolja azt, hogy természetes loknijaik miatt a rövid frizura nem megfelelő számukra. Ez a hatvanéves nő hosszú évekig csak félhosszú fazont viselt, mire végre rászánta magát a teljes átváltoztatásra. Mintha kicserélték volna!

hirdetés

Bár a természetes göndörség szépen megdobja a haj volumenét, és megfelelő ápolás, formázás mellett, gyönyörű éke lehet a megjelenésnek, idősebb korban több problémát, mint örömet okoz.

Az ösztrogénszint csökkenésével a hajszálak szárazzá, durva tapintásúvá, sérülékennyé válnak, élettartamuk lerövidül. Az őszülés is hatással van a haj minőségére, állagára. Az ősz szálak rugalmatlanabbak és üregesek, könnyebben el is vékonyodnak.

A tincsek hőkezelés, festés, káros anyagok hatására jobban elkopnak, töredeznek, seprűssé válnak, ami göndör haj esetén bozontfrizurához vezethet. A hullámokat egyre nehezebb egyben tartani, megnyúlnak, kiszálkásodnak, amitől gondozatlannak tűnik a frizura. Persze, megfelelő kezeléssel és gondos ápolással életet lehet lehelni a hosszú hajfazonba, még akkor is, ha természetesen göndör. Ám ez sok macerával és törődéssel jár, amire érthető módon rá lehet unni.

Éveket fiatalodott a 60 éves nő: a rövid frizura teljesen megváltoztatta

A hatvanéves Deb, a Makeoverguy szalon vendége is így járt, egyszerűen már nem bírt a kezelhetetlen hajával.

Lenőtt festéssel, szénaboglyaszerű, kusza loknikkal érkezett a fodrászüzletbe, hogy valami egészen újat próbáljon ki: hosszú loboncát rövid fazonra cserélte, aminek új színt adott a fodrász. A tincseket egyenesre szárította, de épp csak annyira vasalta ki őket, hogy megdobják a frizura volumenét.

 

Ez a pixie frizura egyébként minden korosztálynak jól áll, ráadásul könnyen formázható, a vékony, esetlen hajtincseket is felturbózza, és egyszerűen megújítja a külsőt.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés