Az önkifejező öltözködés nem ismer korhatárt, a merész stílus a kreativitásról, játékosságról szól, ezért bármelyik életkorban, akár hetvenévesen is bevállalható.

hirdetés

Qin Huilan példája abszolút rámutat arra, hogy a merész stílus, illetve a kreatív öltözködési mód kipróbálását sohasem lehet túl későn elkezdeni, a doktornő csak pár éve kezdett behatóan foglalkozni a divattal, hetvenévesen pedig hipp-hopp a kifutón találta magát.

Elfoglalt orvosként nem igazán foglalkozott a divattal és a szépségápolással, ám egy napon átfordult benne valami, ami egyszeriben megváltoztatta az öltözködési stílusát és a megjelenését. A W magazinnak adott interjúban elárulta, hogy valójában a fia révén került kapcsolatba a divattal, aki művészettel foglalkozik, és emellett imádja az extravagáns, különleges dizájnerruhákat.

A doktornő eleinte magazinokból inspirálódott, megtetszettek neki a játékos színkombinációk, a kreatív szettek, a menő modellfotók, és a fia szekrényében meg is találta az új stílusához illő darabokat. Igen, férfiruhákat kezdett el viselni, de úgy ötvözte azokat a saját darabjaival, hogy rögtön felfigyeltek rá a divatrajongók.

Csak pár éve tette ki első stílusfotóját az Instagramra, de ma már a stílusikonok izgalmas életét éli, divatbemutatók díszvendége, magazinfotókhoz áll modellt, és nemrég a kifutón is kipróbálhatta magát, méghozzá a párizsi divathéten.

Akár extravagáns és merész, akár nem, a stílus minden életkorban, hetvenévesen is fontos, vallja a népszerű doktornő. Különösebben nem vágyott ismertségre, csupán érdekelni kezdte a divat, és kutatni kezdte a benne rejlő lehetőségeket, próbálkozásai pedig meghozták számára az elismerést, a divatvilág ugyancsak pozitív visszajelzéssel illeti izgalmas stílusmixeit.

A merész stílus nem korfüggő: 70 évesen éppúgy be lehet vállalni az izgalmas öltözködést

Sokakban van egy gát, hogy a megszokottól nem lehet eltérni, mert akkor kilóg az ember a sorból. A legtöbben bizonyos kor felett már nem mernek extravagánsan, izgalmasan öltözködni, vagy egyszerűen nincs is ilyen indíttatás bennük.

Korábban Qin Huilan sem igen foglalkozott azzal, mit visel a fehér köpeny alatt, de aztán rájött, hogy megvan benne a kreativitás a stílusos megjelenéshez, csak sohasem használta azelőtt ezt a képességét. Úgy gondolta, ideje ráerősíteni erre az oldalára, mert az öltözködésben éppúgy örömét lelheti az ember.

Eleinte nem volt olyan darab a ruhatárában, amivel elérhette volna a kívánt összhatást, így a fia szekrényéből emelt ki egy-egy holmit, és cseppet sem korlátozta a fantáziáját az a tény, hogy többnyire férficuccokat kombinál.

Idővel persze, ahogy kezdett kialakulni benne az a stíluskép, az az irány, amit követni szeretett volna a megjelenésével, vadászni kezdett az eklektikus, extravagáns összeállításaihoz illő kreációkra.

A Prada stílusvilága igazán közel áll hozzá, de nem csak dizájnerholmik találhatók a repertoárjában. A legtöbben úgy gondolják, hogy a divatos, izgalmas öltözködés elsősorban pénz kérdése, de nem kizárólag a nagy divatházak kínálatában lehet egyedi darabokra bukkanni.

Aki nyitott szemmel jár, és tudatosan építi fel a stílusát, könnyedén beszerezhet különleges cuccokat akár a bolhapiacokon, turkálókban, garázsvásárokban is.

Van, aki előszeretettel járja a piacokat, amikor a lakhelyétől távol nyaral, így akár potom összegekért beszerezhetők egzotikusabb, a megszokottól eltérőbb ruhaneműk. Nyilván ezeket a kreációkat tudni kell jó érzékkel beépíteni a mindennapi öltözékekbe, a kreatív szemléletmód azonban fejleszthető.

A doktornő egyedi stílusára a Prada is felfigyelt, nem csoda, hiszen a hetvenéves stílusikon lelkes rajongója a divatháznak. Leányvállalata, a Miu Miu egészen különleges feladatra kérte fel Qin Huilant, nem csupán meghívta a párizsi divathéten tartott bemutatójára, hanem egyenesen a kifutóra küldte.

Qin Huilan a párizsi divathéten, a Miu Miu divatbemutatóján. Kép: Victor Boyko/Getty Images.

 

A 2024/2025-ös őszi-téli kollekció bemutatóján olyan modellek között vonulhatott végig a pódiumon, mint Gigi Hadid vagy Victoria Ceretti, de nem csak profi manökenek vettek részt a show-n. A hatvan év feletti korosztályt rajta kívül Kristin Scott Thomas, valamint Ángela Molina képviselte.

Kiemelt kép: Victor Boyko/Getty Images.

Cikkfotó: Victor Boyko/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés