Korát meghazudtolóan szép – hangzik el gyakran. Így hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a nőiesség, a kellem és a szépség csak akkor jut érvényre, ha fiatalabbnak nézünk ki, és jó pár évet letagadhatunk. Arra csak ritkán gondolunk, hogy életkorának megfelelően is lehet gyönyörű egy nő, a sugárzó megjelenés ugyanis nem a ráncokon múlik. Ángela Molina spanyol színésznő természetességével és bájos kisugárzásával tökéletesen megtestesíti azt a fajta szépséget, amelynek nincs szüksége trükkökre ahhoz, hogy túlragyogja az öregedés szemmel látható jeleit.

hirdetés

A kortalan szépség valójában időtlen, de nem csak akkor mondhatjuk ezt valakire, ha az illető életkora meghatározhatatlan, mert külsőleg semmi jelét nem mutatja annak, hogy öregedne. Örökifjúnak, fiatalosnak lenni tulajdonképpen egy attitűd, ennélfogva nem annak a függvénye, hogy ki meddig tudja feszesen tartani a bőrét és letagadni az éveit.

A 67 éves spanyol színésznő, Ángela Molina tökéletes példa arra, hogy ráncokkal, őszbe hajló frizurával is lehet kortalanul vonzó egy nő. Túl azon, hogy roppant sikkes, van valami időtlen báj a megjelenésében, amit nemcsak a küllemével, hanem a személyiségével is közvetít.

Ángela Molina nem rugózik az öregedésen: trükkök nélkül is gyönyörű

Ángela Molina tehetséges családba született, három színész és egy zeneszerző testvér mellett az érzelmi és alkotói gazdagság szinte magától értetődő volt abban a közegben, amelyben felnőtt. Madridban tanult tánc- és színházművészetet, és 1975-ben játszott először filmben, a César Fernández Ardavín rendezésében készült No matarás filmdrámában főszereplőként debütált. Több híres, elismert európai filmrendezővel dolgozott együtt, köztük Lina Wertmüllerrel és Pedro Almodóvarral.

Itthon sokan a Velvet Divatház című spanyol drámasorozatból ismerhetik, amelyben Isabel Navarro szerepében tűnt fel. Tehetséges színésznőként több díjat is elnyert Ángela Molina, karrierje korai szakaszában megkapta a David di Donatello olasz filmművészeti díjat, számos alkalommal jelölték a spanyol filmművészeti Goya Awardsra, 2002-ben kitüntették a Képzőművészeti Arany Érdeméremmel, 2016-ban pedig a Spanyol Nemzeti Filmművészeti Díjjal jutalmazták.

 

Molina nemcsak tehetségével, hanem természetességével is kitűnik a mai sztárvilágból. Szereti a csinos, sikkes ruhákat, az alakkövető darabokat sem veti meg, és általában vörös rúzzsal frissíti fel megjelenését.

Törődik magával, de nem csap nagy hűhót az öregedés körül, lazán felvállalja őszbe hajló tincseit és a sminkhez sem ragaszkodik.

Nem trükközik, hogy elfedje ráncait, ennél sokkal nagyobb erejű ütőkártya van a tarsolyában: karizmatikus, átütő személyiség, olyan lehengerlő tulajdonságokkal, amelyek sokkal jobban felerősítik a vonzerőt, mint bármely felvett póz.

Nőiessége, természetessége belülről fakad, és ebben rejlik kortalan szépségének a titka.

Kiemelt képek: Pascal Le Segretain, Juan Naharro Gimenez/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés