Rossella Jardini izgalmasan ötvözi a klasszikus elegancia és a modern luxusdivat elemeit, akkor sem dobja félre előkelő stílusát, ha csak sétálni indul a kutyáival.

hirdetés

Rossella Jardini közel húsz éven keresztül állt vezetői szerepben a Moschino szolgálatában, de az olasz luxusmárkához fűződő kapcsolata jóval több évet ölel fel. Stílusával, egyedi látásmódjával nagy hatást gyakorolt a szárnyait bontogató Franco Moschino divatszemléletére, aki akkor is múzsájaként tekintett rá, amikor 1983-ban megalapította híres divatházát.

Rossella a kezdetektől fogva tagja volt a cégnek, előtte a Bottega Veneta márkánál dolgozott. Franco Moschino halála után, 1994-ben vette át a kreatív igazgatói posztot, és egészen 2013 októberéig az ő vezetésével születtek meg a Moschino-stílust tovább éltető kollekciók.

2013-ban Jeremy Scott váltotta őt, aki sokak szerint kissé szokatlan módon közelítette meg a márka felfrissítését. A McDonald’s által inspirált gyűjteményével igencsak nagy port kavart a divatszakmában, a tavaly októberben bejelentett távozásáig azonban új lendületet vitt a cég életébe.

Rossella Jardini legendás stílusa: ahogy ő tálalja, meglepően izgalmas az előkelő elegancia

Miután távozott a Moschino éléről, Rossella Jardini az Aspesit és a Missonit gazdagította ötleteivel, manapság azonban már csak kedvtelésből hódol divatszenvedélyének. Sohasem tagadta, hogy szereti a fényűző életet, ennek fényében mindig elegáns, ízléses, dizájnos holmikkal veszi magát körül.

Ahogy a lakberendezésben, úgy az öltözködésben is meghatározó számára a színek és a minőségi anyagok összhangja. Rengeteg olyan örök érvényű darab sorakozik a szekrényében, amit hosszú évek óta őrizget, és máig ugyanúgy be tudja építeni őket az elegáns szettjeibe. Gyakran jár szabóhoz és személyre szabott ruhákat varrat magának, de a neves divatházak kollekcióiból is szívesen válogat.

Az olasz divattervező nem a merev szabályokon alapuló előkelő eleganciát követi, bár szívesen alkalmazza a klasszikus alapjait, de lazán megfűszerezi modern hatású elemekkel.

Gyönyörűen vegyíti a hagyományos és mai stílusjegyeket, a fehér selyeminghez bátran felkap egy miniszoknyát és aranyszínű dzsekivel teszi izgalmasabbá.

Szereti az összhangot, de nem a minimalizmus híve, pláne, ha ékszerekről van szó! Imádja a látványos, antik hatású nyakláncokat, fülbevalókat, karkötőket, az aranyszín csillogását pedig nem csak kiegészítőkkel és csecsebecsékkel adagolja az öltözékéhez.

A modern kollekciókból is szívesen válogat, de mindig klasszikus fazonokkal kombinálja a feltűnőbb divatholmikat.

Rossella Jardini sohasem teszi félre az elegáns sikket, még akkor is ügyel a részletekre, ha csak közeli sarokig sétál el a kutyáival.

Lételeme a divat, de ruhatárának alapját főként örök érvényű darabok képezik, melyek időtállóak és jól variálhatóak.

Kiemelt kép: Stefania D’Alessandro/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés