Pedro Almodóvar egy kávézó aprócska színpadán látta meg először a sokoldalú spanyol tehetséget, aki akkoriban még egy popbandában énekelt. Rossy de Palma azóta nemcsak színésznőként, hanem modellként is nagy hírnévre tett szert, különleges stílusáért pedig odáig van a divatszakma.

hirdetés

Rosa Elena García Echave, művésznevén Rossy de Palma a nyolcvanas évek közepén tűnt ki tehetségével, Almodóvar azonnal meglátta benne a csiszolatlan gyémántot. Színészi karrierje kezdetben a híres spanyol filmrendező, forgatókönyvíró és producer szárnyai alatt bontakozott ki, de csakhamar más, francia és olasz filmekben is szerepet kapott, és a divatvilág éppúgy felfigyelt rá.

Olyan alkotásokban vált ismertté, mint az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, a Kika, a Titkom virága, de jó pár későbbi szerepe is feledhetetlen, többek között a Madame vagy a Párhuzamos anyák című filmben nyújtott alakítása.

Rossy de Palma a divathoz is nagyon ért: különleges stílusával kitűnik a tömegből

Miközben a mai fiatal lányok közül sokan azon fáradoznak, hogy különféle fotóeffektek, sminkek és szépészeti beavatkozások segítségével teljesen egyformává váljanak, illetve ugyanolyanok legyenek, mint az Instagram épp aktuális ideáljai, az 58 éves színésznő annak köszönheti óriási sikereit, hogy mert különbözni, és a mai napig abszolút természetességgel mutatja meg szépségének és tehetségének megannyi oldalát.

 

Nemcsak karakteres megjelenése az, amire felfigyel a néző, hanem egyedi kisugárzásával is lebilincseli a figyelmet, sokoldalúságát és eredetiségét pedig stílusos öltözékei úgyszintén hűen tükrözik.

Nem a tökéletes arcvonások, és nem is a hibátlan testi adottságok teszik nőiessé a nőt, a szenvedély, a belülről sugárzó báj és kellem jóval többet nyom a latban, ám ez olyasvalami, amit senki nem tud képmanipulációkkal vagy külső változtatásokkal elérni. A színésznő azonban hatalmas belső tűzzel rendelkezik, ami az egész lényén átsugárzik.

Érthető, hogy a divatvilág miért igyekezett megkaparintani őt magának, számos nagy márka foglalkoztatta, illetve foglalkoztatja modellként. Nemrég a Juana Martin téli haute couture kollekciójának bemutatóján sétált végig a kifutón, de korábban olyan divatházaknak a manökenje volt, mint a Thierry Mugler, Jean-Paul Gaultier, Andres Sarda vagy a Palomo Spain.

Emlékezetes bevonulásaival nem csak a divatbemutatókat színesíti, bármilyen eseményre hivatalos, biztos, hogy kitűnik a stílusával.

Kiemelt képek: Lionel Hahn/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés