Ezek a stílusos 50 feletti nők vonzzák a figyelmet, és ezt nem feltétlenül hivalkodó öltözékkel, frizurával vagy sminkkel érik el. Egyszerűen csak jól érzik magukat a bőrükben, rendben vannak önmagukkal, magabiztosak és bájosak.

hirdetés

A What People Are Wearing egy street style fotó- és videóblog az Instagramon, a világ nagyvárosait járó Linoya fotósként a kellemeset köti össze a hasznossal. Munkájából adódóan gyakran kell utaznia, többnyire Los Angeles és New York között ingázik, de felbukkan Svájcban, Franciaországban is, és megörökíti egy-egy rövid videóban, hogyan öltözködnek az emberek a világ különböző pontjain.

Noha férfiakat és nőket egyaránt lencsevégre kap, illetve mindenféle korú és nemzetiségű embert szívesen fotóz, az ötven feletti stílusos nők különösen lenyűgözik, azonnal szemet szúrnak neki az utcán. Alkalomadtán meginterjúvolja a jól öltözött járókelőket, hogy milyen trendeket szeretnek, miért viselik épp azt, amit, illetve olykor-olykor lemásolja az utcán megörökített, saját stílusához közel álló szetteket.

Stílusos 50 feletti nők az utcán

A bloggernek rögtön a Szex és New York-sorozat karaktere, Carrie Bradshaw ugrott be az emlékezetébe, amikor meglátta ezt a hölgyet New York utcáin sétálni. Szerintünk ez a szett sokkal kifinomultabb, mint a szériában elsütött tüllszoknyás kosztümök bármelyike, a tüllrétegekből álló fekete szoknya inkább elegáns, semmint kirívó ebben az egyszerű összeállításban.

A francia stílus kapcsán mindenkinek Párizs ugrik be elsőre, pedig a Francia Riviéra nem csupán kedvelt üdülőhely, hanem úgymond a sikkes nők paradicsoma. A fotós Linoya is szívesen gyűjt onnan inspirációt. Ez az idős hölgy például egyszerű, kényelmes darabokat visel, na de milyen játékos eleganciával állította össze azokat! Finom, kortalan megjelenéséből érdemes ihletet meríteni a tavaszi-nyári öltözékekhez!

Párizs utcáin olykor meglepő és egyedi, illetve letisztultan vagy lezseren elegáns outfiteket éppúgy ki lehet szúrni a tömegben. Ebben a rövidke videóban sikkes ötven feletti nők is felbukkannak.

Ez az egyszerű összeállítás jól tükrözi, hogy a „csak úgy felkaptam valamit” típusú szerelések szintén megfelelhetnek a laza eleganciának. A Párizsban sétáló hölgy megjelenése a fiatal bloggert is lenyűgözte, ezért lemásolta annak kulcselemeit.

A fotós gyakran összefut Chatyvel Beverly Hills utcáin, aki imádja a divatot. Rengeteg régi, vintage holmit tartogat a szekrényében, amelyek tökéletesen belepasszolnak a mai trendekbe. Egyedi, kifinomult stílusa lenyűgöző, de nemcsak az öltözékeivel, hanem az egész megjelenésével és kisugárzásával elvarázsolja az embert.

Tziporah Salamon az egyik legeredetibb stílusblogger, aki tökéletesen visszaadja öltözékeivel a régi fotókról, festményekről, műtárgyakról sugárzó vintage hangulatot. Los Angelesben, New Yorkban egyaránt összefutott már vele a fotós, egy rövid interjút is tudott készíteni arról, hogy honnan szerzi be a kedvenc vintage cuccait.

Dél-Franciaországban pezseg az élet nyáron, a legjobb nyaralós szetteket innen lehet ellesni. Ott senki nem foglalkozik azzal, ki mit gondol, ha idősebb korában ezt vagy azt mer viselni, ez a hölgy például merészebben viseli az alapvetően elegánsnak mondható könnyed utcai alapdarabokat.

Amikor Párizsban jár, az egyszerűbb öltözékekből is gyakran merít inspirációt a fotós blogger, ez a teljesen hétköznapi, kortalan és letisztult szerelés annyira megtetszett neki, hogy beépítette elemeit a napi megjelenésébe.

A stílusos nők, legyenek akárhány évesek, a világ minden pontján vonzzák a figyelmet, sőt, kortól függetlenül inspirálnak másokat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés