A cicik megereszkedésének problémája az idő múlásával mindenkit utolér, természetes folyamat eredménye, hogy az izmok, a szövetek veszítenek rugalmasságukból. Noha az eredeti állapotot szimplán edzéssel aligha lehet visszanyerni, egy hatékony mellfeszesítő torna látványos eredménnyel szolgálhat. Naponta tíz percet kell rászánni a gyakorlatokra ahhoz, hogy hosszú távon észrevedd a változást.

hirdetés

Szuper hatékony mellfeszesítő torna lépésről lépésre

A nőies idomok éppúgy megsínylik az idő múlását, mint az arcbőr vagy épp a dekoltázs, az öregedés a melleket sem kíméli. Sokan találják szembe magukat azzal a ténnyel, hogy melltartó nélkül bizony nem olyan feszes már a terület, a bőr és az izomzat sokat veszített rugalmasságából. Ez egy természetes folyamat, amit megállítani nemigen, ám lassítani mindenképpen lehet.

A már megereszkedett, elnyúlt kontúrokat nehéz visszaállítani plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül, ám abban az esetben, ha időben észbe kap az ember lánya, még megemelhetők a mellek, ha csak minimális mértékben is. Egy jól felépített torna, ami a tartóizomzatra koncentrál, látványos eredményt ígér.

Ez a gyakorlatsor csupán tíz percet vesz el a szabadidőből, így még a zsúfolt napokba is simán belefér. Érdemes minden egyes nap beiktatni a napirendbe, hosszú távon csak a gyakorlatok rendszeres elvégzése okoz látványos változást.

 

Megelőzésképp is érdemes bevetni

A mellek formája, teltsége nem változik az edzés következtében. Ha valaki a keblek alakján és méretén szeretne változtatni, sajnos nem lesz elegendő pár gyakorlatot elvégeznie, sebészi úton tudja elérni a várt eredményt. A torna gyakorlatilag a mellizmokra hat, amelyek erősítésével a cicik feljebb kerülnek, feszesebbnek hatnak. A terület ettől tónusosabbá, kidolgozottabbá válik.

Igazság szerint nem csupán az idő múlása okozhat tónusvesztést, egy nagyobb mértékű fogyás éppen elegendő lehet ahhoz, hogy a szövetek megereszkedjenek. A felesleg leadása a diéta mellett kardióedzéssel történik, ám nem véletlenül szokták tanácsolni, hogy egy-egy területre fókuszáló erősítő, feszesítő és alakformáló gyakorlatokra éppúgy szükség van, ha a fogyás a cél.

 

A súlyvesztés eleinte nem is válik látványossá, hiszen ilyenkor a felgyülemlett zsírpárnák helyett a megereszkedett, feltorlódó bőrréteg jelenik meg. Minél idősebb valaki, annál nehezebben regenerálódik a teste, ami a bőrre éppúgy igaz. Éppen ezért akár az idő múlásáról, akár fogyókúráról van szó, nem árt már megelőzésképp elkezdeni ezeket a hatékony tornákat.

Ahogy a videóban is látható, lassan és precízen kell végezni a feladatokat. Itt nem a kapkodás a lényeg, hanem a terület feszesítése és tónusozása, amihez nyugodt, átgondolt lépésekre van szükség. Minél lassabban csinálod a gyakorlatokat, annál jobban dolgoznak az izmok, ami nélkülözhetetlen a kívánt eredmény eléréséhez.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés