Bár a teljes mellfeszesítés csak plasztikai eljárásokkal érhető el, a mellkast megdolgoztató lokális edzések sem céltalanok. Az izmok erősítésével javítható a keblek tartása, ám ezzel a tornával egy füst alatt a felkar lötyögős területei is korrigálhatóak. A mellizom rendszeres erősítésével a cicik tömörsége ugyan nem, de a megereszkedésük mértéke csökkenthető.

hirdetés

A nyár beköszöntével megjelenő kivágott és ujjatlan ruhák bizony néha próbára teszik az önbizalmat. A nők többsége ilyenkor szembesül azzal, hogy itt-ott már nem olyan feszes, egy-két terület lötyög, vagy kis zsírpárnák buggyannak fel a melltartó pántja mentén. A mellek tömörségét pusztán edzéssel nem lehet visszaadni, de a teljes mellkas, beleértve a felkarokat is, szépen formálható.

A hónalj alatti zsírpárnácskák is lefaraghatóak, illetve a felkar lötyögős kontúrja is feszesebbre húzható. A lokális edzésekről azonban azt kell tudni, hogy afféle kiegészítő gyakorlatként működnek az edzéstervben. A hónalj és vállkörnyéki zsírpárnák nem fognak leapadni attól, ha csak erősítesz, viszont ez is fontos része a folyamatnak.

A test bármely részéről szeretnél testmozgással zsírt lefaragni, nem csak onnan fog lesuttyanni. Ezért fontos az erősítő és alakformáló torna, hogy szebb, formásabb, arányosabb legyen az összkép. Első körben a leglényegesebb, hogy csökkentsd a kalóriabevitelt, és egészségesen, kiegyensúlyozottan étkezz. Második körben pedig a zsírégető edzésekre kell hangsúlyt fektetned. Azután jöhet a kritikus területeket megcélzó torna, ami lokálisan erősíti, feszesíti, formálja a kívánt testrészeket.

 

A tökéletes “summer body”, azaz a nyári álomalak elérését támogató edzésprogramok kevésbé foglalkoznak a keblekkel, pedig azok is igényelnek némi figyelmet. Habár a push-up hatású melltartóknak és bikiniknek sokat lehet köszönni látványban, mindennapi viseletük nem javasolt egészségügyi okokból. A mellizmok erősítése azonban, sohasem csak a kebleket érinti, hanem az egész mellkasra irányul.

A felkarok szintén dolgoznak a gyakorlatok során, ami plusz előny, hiszen a lógó integetőizmok kialakulása általában a tricepszek felpuhulásának köszönhető. Kevés nő ébred fel azzal a gondolattal reggel, hogy meg kéne már dolgoztatni azokat a fránya tricepszeket.

 

Ez persze érthető is, valahogy nem erre az izomcsoportra fókuszálunk a legjobban. Sokan attól félnek, hogy a felkar erősítésével vastagabb lesz a megdolgoztatott terület, de ez a veszély senkit sem fenyeget napi pár perces, kevésbé terheléses edzésekkel. A feszesedést viszont ezek a kis etapok is elő tudják segíteni.

Mellizom erősítése otthon: a felkar is meg lesz dolgoztatva

A mellben található zsírpárnák csökkenésétől szintén nem kell tartani, hiszen nagyon intenzív edzés kell ahhoz, hogy a keblek lejjebb apadjanak. A hónalj környékén jelentkező kis puklikat a karok gyakori átmozgatásával lehet eltüntetni. Fontos, hogy a kardió edzés is tartalmazzon karkörző, és felkarra összpontosító gyakorlatsorokat, de ne csak a törzs mozogjon ilyenkor.

Az erősítésnél azonban a feszesíteni kívánt területre kell fókuszálni. Az integőizomként, denevérszárnyként is emlegetett lötyögős felkar estében az elernyedt izmok, és a zsírlerakódás következtében ereszkedik meg a bőr, mert egyszerűen elveszíti rugalmasságát.

 

A mellizom a bordák, és a mellben található szövetek között helyezkedik el. Ez felnyúlik a szegycsontig, és a hónaljaknál találkozik a váll- és a karizmokkal. Az említett területeken egy célzott gyakorlattal az elernyedt kötőszöveteket könnyen feszesebbé lehet tenni.

A mellizmok edzésének a legegyszerűbb módja az egyszerű karmozgásokból álló gyakorlatok elvégzése. Ezzel az erősítéssel alaposan át lehet mozgatni a teljes mellkast, amitől a dekoltázs formásabb és feszesebb, a váll pedig tónusosabb lesz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés