Tömörségüket ugyan nem nyerik vissza, de a mellizmok karbantartásával feljebb kerülhetnek a megereszkedett cicik, ráadásul a vérkeringés is javítható ezen a területen. Ez az egyszerű mellizomtorna könnyen követhető, és bármikor, otthon is végezhető.

A mellizmok gyakran mellőzve érezhetik magukat, hiszen úgy különösebben nincsenek munkára fogva a mindennapokban.

Bár a genetikai tényezők is beleszólnak abba, hogy kinek mikor kezd megereszkedni a melle, csakúgy, mint más izomcsoportok esetében, speciális edzésekkel és mozgásformákkal ez a folyamat késleltethető, illetve, ha nem is tökéletesen, de visszafordítható.

Miért jó a mellizomtorna?

Bár sokan úgy gondolják, a melltartó megóvja a kebleket attól, hogy lógjanak, ezáltal – különösen méretes mellek esetén – nem hagyja, hogy a bőr és az izomzat megnyúljon, valójában a viselése nem sok szerepet játszik abban, hogy meddig maradnak feszesek a domborulatok.

Az orvosok is eltérő véleménnyel vannak arról, hogy a melltartó rontja, vagy javítja-e a helyzetet, abban viszont sokan egyetértenek, hogy egy rosszul megválasztott darab gyakori viseléséből adódhatnak egészségügyi gondok.

A túl szoros cicifix lassíthatja a vér- és nyirokkeringést ezen a területen, így a méreganyagok csak lassan tudnak távozni, ráadásul hát-, illetve nyakfájást okozhatnak a kényelmetlen pántok, sőt, bőrbetegségek is felléphetnek a kevésbé szellőző területeken.

A melltartó által okozott bántalmak kiküszöbölésére is jó, ha hetente párszor átmozgatod a mellizmokat, hiszen a vérkeringés fokozásával enyhülhetnek a tünetek, valamint a bőr is feszesebbé válhat.

Így erősítsd a mellizmokat!

Az alábbi videóban meglehetősen statikus, egy területre koncentráló gyakorlatokat láthatsz. Az anyagcsere és a vérkeringés fellendítésének érdekében fontos, hogy hetente legalább kétszer más jellegű, dinamikusabb edzést is végezz, amely az egész testet átmozgatja.

Ezek a feladatok kizárólag a melleket tartó izmokat erősítik, ezért fontos, hogy ne végezz nagy bemozgásokat, kilengéseket a testeddel, máskülönben a kifejtett energia szétoszlik, és nem a megcélzott izmokban összpontosul.

 

Ha rendszeresen végzed a mellizom-gyakorlatokat, formásabb, feszesebb ciciket nyerhetsz, melyek fokozatosan feljebb kerülnek. Ha hosszú ideig szoptattad gyermekedet, hagyj időt magadnak, amíg a hormonjaid visszaállnak a megszokott kerékvágásba – hiszen a hormonális változások a kollagénre is hatást gyakorolnak -, és csak azután vágj bele a mellformáló edzésbe. Előtte azonban kérd ki az orvosod véleményét.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés