A téli réteges öltözködés nem jelenti azt, hogy búcsút kell inteni a sikkes, nőies ruhadarabok varázserejének. A divatos megjelenés kulcsa abszolút a megfelelő holmik kiválasztásában rejlik. Vannak olyan kulcsdarabok, amelyek már önmagukban hihetetlenül feldobják az összképet, egymással kombinálva pedig még inkább felerősítik a vonzerőt. Ezeket a cuccokat ötven felett is megéri beemelni a ruhatárba!

hirdetés

Téli ruhadarabok, amelyek 50 felett nélkülözhetetlenek

Szövetkabát

Noha a hideg tél nemigen ad lehetőséget egy vékonyka szövetkabát viselésére, vannak olyan verziók, amelyek kicsit vastagabbnak bizonyulnak az átlagnál. A divatos, enyhén túlméretezett, bővebb szabású kreációk, hiszen észrevétlenül elférnek alattuk a plusz rétegek. Most különösen sikkesnek számít pufi mellényen, vagy bőrdzsekin viselni a laza fazonú kabátkát, de a pulóver-blézer kombicáiója is nőies összképet eredményezhet, ha egy övvel karcsúsítod a sziluetted.

A rövidebb fazonok kissé sportosabb, lezserebb hatást kelthetnek, míg a hosszú, már-már földig érő kabátok abszolút az elegancia vonalán mozognak. Elképesztően letisztulttá és különlegessé teszik a megjelenést, finom anyagukból adódóan könnyed és nőies kisugárzást kölcsönöznek.

Nem feltétlenül szükséges ragaszkodni a feketéhez, bátran lehet kísérletezni a különböző árnyalatokkal. A nude, naturális tónusok mellett a színesebb, vibrálóbb színekkel éppúgy lehetetlen mellényúlni. Noha a téli szezonban sokan visszafogottabban öltözködnek, a látványosabb ruhadarabok nagyon megbolondítják az unalmas szetteket, arról nem is beszélve, hogy fiatalító hatással bírnak.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Magas sarkú bokacsizma

A csizmás időszakban nem csupán a jól bevált lapostalpút lehet befogni, egy magas sarkú verzió egészen más stílust kölcsönöz a megjelenésnek. Sokkal sikkesebb összképet teremt, miközben még a lábakat is előnyösen formálja. Nem feltétlenül kényelmetlen, a vastagabb, tömbsarkú verziókban simán végig lehet csinálni egy munkanapot.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Garbónyakú pulóver

A kötött pulóvereket nehéz napról napra változatossá tenni, ám a különböző fazonok kellően átvariálják a megjelenést. A garbónyakú felső a legnőiesebb, legcsinosabb opció, függetlenül a felső vastagságától. A klasszikus téli darabok gyakorlatilag bármivel összeboronálhatók, farmernadrág és szoknya mellett éppen olyan jól mutatnak.

A téli öltözékek terén előfordul, hogy hiányoznak a színek az összeállításokból. Noha az idő a legtöbb napon komor és borongós, nem feltétlenül kell, hogy a megjelenés szintén ezt a hangulatot tükrözze. Érdemes bevetni az élénkebb tónusokat, a merészebb árnyalatú felsők elképesztően megbolondítják a hétköznapi szetteket. Ötven év felett sokan már inkább a visszafogott, letisztult megjelenést tartják szem előtt, ám semmiképp nem kell tartani a feltűnőbb holmiktól sem.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Hatalmas sál

A hatalmas, már-már plédre hasonlító sálak remek kiegészítői a téli szezonnak. Elképesztően puhák és melegek, ráadásul a színes, mintás verziók hihetetlenül feldobják az arc tónusát. Akár egy monokróm szett mellett is jól mutatnak, pillanatok alatt különlegessé és divatossá teszik a külsőt.

Ezeket a sálakat számos módon lehet viselni, a megkötés módja éppúgy hozzájárulhat a változatossághoz. Minden technika más-más stílust eredményezhet, a lezsertől egészen a nőies, elegáns vonalig.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés