Linda Wright modellként, majd tervezőként robbant be a divat világába, 2004-től pedig egy finom, kasmír holmikat árusító butikot vezet Párizsban. A 72 éves nagymama ma már az Instagram kedvelt stílusikonja, akinek letisztultan nőies, mégis izgalmas öltözékeiből a fiatal korosztály is szívesen merít inspirációt.

hirdetés

Linda Wright Texasban született 1948-ban, ám 1978-ban Párizsba költözött, hogy a modellkarrierje mellett más utakra bukkanjon a divat világában. A ruhák és az öltözködés iránti szenvedélyét divatszerkesztőként, majd tervezőként vitte tovább, ez idő alatt Ralph Laurennel ápolt szakmai kapcsolatot, akitől rengeteget tanult.

Amikor meglátta a lehetőséget a Crimson Cashmere fejlesztésében, azonnal váltott, hiszen úgy vélte, hogy a minőségi kötöttáru időtlen és kortalan, amiben kiaknázatlan üzleti potenciál rejlik. Formaterveivel és folyamatosan megújuló sziluettjeivel, új dimenzióval bővítette a párizsi Crimson híresen kifinomult kollekcióit.

A 72 éves Linda Wright fiatalokat inspirál stílusával

Az egykori modell elérte, hogy a klasszikus luxus és a modern szemlélet találkozzon egy ponton, vagyis online is elérhetővé tette a butikot. A minőségre törekedő gyűjteményének darabjait ő maga is szívesen viseli és reklámozza, tulajdonképpen így várt ismertté az Instagramon.

A párizsi hölgy úgy véli, a stílus nem csupán az általunk viselt ruhák és kiegészítők összessége, hanem egyfajta jelenlét, amiben a személyiség, az önismeret, és a magabiztosság is szerepet játszik. Szerinte egy stílusos nő éppúgy jól mutat farmerban és pólóban, mint egy kis fekete koktélruhában.

Az öltözködésében ma már a minőségre és a nőiességre is nagy hangsúlyt fektet, bár a kényelemből sem szeret engedni.

A stílus, ami az öltözékeit jellemzi, szerinte férfiasan lezser, mégis nőies. Az apró finomságokat a kiegészítők, vagy a lágy anyagok játékai adják hozzá, de a színösszhangra is nagyon ügyel.

A legfontosabb számára, hogy mindig jól érezze magát abban, amit visel, és korának megfelelően méltósággal, vagy kellő eleganciával tudja hordani az összeállításait, máskülönben nehéz lenne azonosulnia a megjelenésével.

Bár származása szerint amerikai, úgy öltözik, mint egy vérbeli francia nő, aki a csíkos felső és farmer kombinációját is sikkesen tudja viselni.

Fiatalos, energikus, határozott egyéniség benyomását kelti a képmegosztó oldalakon, így nem csoda, hogy hamar óriási népszerűségre tett szert nőies, ugyanakkor pimaszul laza stílusával.

Tervezői munkásságához a párizsi utcákról szerzi inspirációit, de a szettjeit elnézve, a saját ruhatárához is sokat merít a francia nők letisztultan divatos, természetes kinézetéből.

Kiemelt kép: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés