A francia divat idén ősszel vibrálóbb fokozatra kapcsolt, az élénk színek nagyon izgalmassá teszik a klasszikusan elegáns megjelenést. Ütős trendek tarolnak most Párizsban.

hirdetés

A francia divat mindig az élen jár, a párizsi sikk tulajdonképpen nem csak a trendek követéséről, hanem azok diktálásáról is szól. A francia nők által megszokott klasszikus elegancia idén ősszel sem szorul háttérbe, azonban meglepően színes, élénk és vibráló darabok kerítették hatalmukba az utcai öltözködést. A párizsi divathét alatt rengeteg divatinfluenszer, modell és híresség nyüzsgött a városban, ám ők is igyekeztek a francia módit követni megjelenésükkel.

Idén ősszel elképesztően izgalmas a francia divat

Vibráló színek

Habár a francia sikk esetében mindig a klasszikus elegancia kerül előtérbe, idén ősszel nem feltétlenül a letisztult szettek tarolnak az utcai divatban. A vibráló színek rabul ejtették a párizsi hölgyek szívét, akik élénkebbnél élénkebb darabokban mutatkoznak. Érdekes, hogy még csak nem is a tipikus őszi árnyalatokat választják, hanem eleven tónusokkal dobják fel a szettjeiket. A citromsárga, a piros és a magenta rendkívül népszerű most a francia főváros utcáin.

Nem csupán a húszas, illetve harmincas korosztály vállalja be a modern, feltűnő trendet, az ötvenes, hatvanas éveikben járó nők éppúgy bátran viselik az élénk blúzokat és kabátokat. A színes öltözködés határozottan független a kortól, minden esetben egy kis pezsgést visz az öltözködésbe.

A francia nők egyszerű, letisztult darabokkal kombinálják az élénk darabokat, a színes szett ebben formában cseppet sem tolakodó, sőt! Kifejezetten nőies és stílusos hatást kelt az összkép.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Letisztult elegancia

Ha már francia divat, akkor a letisztult elegancia sem maradhat ki a repertoárból. Idén ősszel sem szorulnak háttérbe a kifinomult szabású, könnyed darabok, amelyek minden esetben garantálják a nőies megjelenést. A francia stílusnak hódoló nők imádják a kosztümöket, a csinos blézereket és elegáns nadrágokat, ráadásul még a hűvösebb időben is roppant ízlésesen rétegezik a különböző sikkes holmikat.

Ilyenkor már előkerülnek a kabátok is a szekrényből, persze a francia divat esetében itt is az elegancia és az ízlésesség viszi a prímet. A hosszú, A vonalban szélesedő és könnyed esésű zakók éskabátok tarolnak az őszi időszakban, amelyek nemcsak praktikusak, de kifejezetten csinossá formálják a sziluettet.

A francia stílus trükkje, hogy mindig fókuszba kerül a derékvonal. Legyen szó kabátról vagy blézerről, egy csinos övvel érdemes szűkíteni a derék területét. Ilyenkor nem csak a homokóraalkat kerül reflektorfénybe, a kiegészítő már-már ékszerként díszíti a klasszikus ruhadarabokat.

Képek: Daniel Zuchnik/Christian Vierig/Getty Images.

 

Menő stílusmixek

Ha valaki azt gondolná, hogy a mindig klasszikus és letisztult francia divat unalmas, azt kell mondjuk, hogy hatalmasat téved. A párizsi hölgyek imádnak kísérletezni az aktuális trendekkel, s noha való igaz, hogy mindent a saját ízlésükre formálnak, idén ősszel a vagányabb darabokra sem mondanak nemet.

Bátran kombinálják a különböző stílusokat, a merészebb kiegészítőket elegáns darabokkal viselik a hétköznapok során. Jöhet a bakancs és a szoknya párosa, ami sokaknál kiveri a biztosítékot, ám nem csak vagány lehet. Ebben a formában roppant nőies és kifinomult stílusérzékről árulkodik.

A bőrhatású darabokra sem mondanak nemet, amelyek alapvetően a rock and roll életérzést hordozzák magukban, elegáns darabokkal összeboronálva mégis előcsalogatható belőlük a finom elegancia. A francia nők nagyon értenek hozzá, hogyan lehet izgalmassá és nőiessé varázsolni a menő stílusmixeket.

Képek: Christian Vierig/Daniel Zuchnik/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Christian Vierig/Daniel Zuchnik/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés