A farmernadrág bármilyen stílusban bevethető, ötven év felett pedig így a legsikkesebb. Ezek a csinos, trendi variációk feldobják a hétköznapi megjelenést.

hirdetés

A klasszikus farmernadrág nemcsak rendkívül praktikus, de roppant sikkes eleme is lehet a ruhatárnak, ha megfelelő darabokkal párosul. Könnyedén idomul bármilyen stílushoz, a nőies szettektől kezdve a vagány, merész összeállításokon át egészen a lezseren elegáns variációkig mindenben megállja a helyét. Abszolút kortalan viselet, legyen az ember lánya húsz-, harminc-, negyven- vagy éppen ötvenéves, a csinos farmerek nélkülözhetetlenek a ruhatárból.

Farmernadrág viselése 50 felett sikkesen

A kor előrehaladtával folyamatosan átalakul a ruhatár. Az egykor csinosnak és sikkesnek vélt darabok egy idő után már nem férnek bele a megújult stílusba. Talán az egyetlen kivétel a farmernadrág, amely olyan klasszikus viselet, ami a legtöbb esetben fix pozíciót foglal el a szekrényben, s maximum a fazonok azok, amik cserélődnek. Nem véletlen a hatalmas népszerűség, rendkívül praktikus darabról van szó, amely bármilyen stílusú szettben megállja a helyét.

Ötven felett már szinte minden nő rátalál a saját, egyéni ízlésére, a farmernadrág pedig könnyedén idomul a személyes stílus diktálta elvárásokhoz. Ha könnyed hétköznapi elegancia és nőiesség a cél, mindenképpen célszerű magas sarkú csizmával kombinálni a kedvenc darabot.

A legjobb, ha valamilyen színharmóniát teremtesz az öltözékeddel. A passzoló árnyalatok letisztulttá és egységessé teszik az összhatást, ettől abszolút eleganciát és kifinomult ízlést sugároz majd a szett. A farmernadrág színe nem feltétlenül mérvadó, lehet az klasszikus kék, fekete vagy szürke, a kiegészítőkkel könnyebb trükközni egy kicsit.

Idén egyértelműen a széles szárú, lezserebb fazonok dominálnak, melyek remekül mutatnak hosszú szárú csizmával. Az A vonalú farmer szépen formálja az alakot, ha magas sarkú lábbelivel párosul, garantáltan lenyűgöző lesz az eredmény.

Finom, nőies kiegészítőkkel a széles szárú farmerek remekül hozzák a lezser eleganciát. Nem kell túltolni a cicomát, elegendő egy sikkes napszemüveg vagy szép táska, s máris elképesztően stílusossá válik a megjelenés. A kényelemről nem feltétlenül kell lemondani, a lábbeli lehet bakancs vagy bundás hótaposó is, az eredmény az apró részleteken múlik.

A lazább szabású nadrágoktól sokan tartanak, ugyanis az egyenes szárú kialakítás kissé furán mutathat a különböző bakancsokkal és csizmákkal. Szerencsére nem feltétlenül kell lemondani erről a párosításról, ugyanis idén elképesztően stílusosnak számít a laza, hanyag megjelenés. Ötven felett kifejezetten jól mutatnak a merész, vagány kombinációk.

A jó öreg pufidzsekit sem kell a szekrény mélyére száműzni, egy farmernadrág mellett kifejezetten jól mutat. A hidegebb napokon remekül beválik ez a párosítás, a divatos fazonok ízléses összeválogatásával, cseppet sem lesz unalmas az összhatás. Érdemes a kabát színét a csizma vagy bakancs árnyalatához igazítani, így abszolút sikkes hatást kelt majd a hétköznapi szett.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés