Bár a nőies öltözékek többsége nem igazán működik jól sportcipővel, akadnak olyan összeállítások, amelyekben simán elfér egy kis játékos stílustörés.

hirdetés

Már jó pár éve a különféle stílusok mixeléséről szól a divat, így nem számít nagy újdonságnak az a tény, hogy egyes nőies, romantikus holmikat lazán össze lehet boronálni sportosabb, vagányabb fazonokkal és kiegészítőkkel, a lezser elegancia jegyében.

Ám idén a stílustörés ugyancsak fókuszba kerül, ami azt jelenti, hogy csupán egy-két részlet lóg ki a képből szándékosan, avagy nem többfajta sikk kerül összefésülésre, hanem pár aprósággal meg lehet bontani az összképet. Hogy ne hasson rendezetlennek, kaotikusnak a nőies öltözék, érdemes színharmóniával megtámogatni az eltérő elemeket.

Az sem árt, ha olyan fazonokból állnak a sportcipővel viselt nőies öltözékek, amelyek eleve közel állnak a lezser eleganciához. Az elegáns utcai viselet egészen más, mint egy alkalmi szett, amelyhez semmilyen körülmények között nem passzolhat az edzőcipő, de még a csillogó sneaker sem.

Nőies öltözékek sportcipővel: így alapozhatod meg a stílusos összhangot!

A színritmus nagyon fontos, de a különféle anyagokkal is harmóniát teremthetsz. Ha egy kis fémszínű, fémes felülettel bolondítod meg a szettet, a nőies megjelenés és a sportos lazaság egyaránt megvalósulhat.

Feltűnő, de egyúttal roppant egyszerű lehet az összeállítás, amennyiben a benne szereplő tónusok közel állnak egymáshoz, vagy párosával alkotnak színharmóniát.

A kötött anyagok a finom, nőies stílushoz, valamint a lezser öltözködéshez egyaránt közel állnak, így a kötött verzióban tálalt csinos fazonok biztos, hogy megtűrik maguk mellett a sportos utcai lábbeliket.

A bőrhatású pantallók, a kosztümnadrágok és a ballonkabátok mind-mind olyan stíluselemei a divatnak, amelyek a hanyag elegancia és a nőiesség határán mozognak.

Attól függően, mivel viseled az efféle darabokat, akár kifinomultan sikkesek is lehetnek, de a sportos kiegészítőkkel sem vesznek össze, sőt, azok mellett éppúgy megőrzik a nőies stílusukat, csak kicsit vagányabb formában tálalják.

Műszőrme bundával

A műszőrme bunda roppant nőies, de közben a retró hangulat is jellemző rá. Így tökéletesen összepasszol a letisztult vonalú, egyszerű fazonú, múltidéző stílusú sportcipővel, ám az efféle öltözékek könnyen átbillennek a lezserség felé, ha farmernadrág kerül bele a képletbe, így érdemes szövetnadrággal kombinálni a vagány lábbelit.

Szövetkabáttal

A szövetkabát sokoldalú, többféle stílusban viselhető darab, ezt pedig főként a letisztult vonalvezetésének köszönheti. Elsősorban az öltözék hangulatán, rétegezésén múlik, hogy melyik irányba billen a mérleg. Amennyiben az edzőcipő az egyetlen sportos kiegészítő a szettben, ez az aprócska stílustörés nem vesz el a nőiességből, és nem teszi kaotikussá a megjelenést.

Blézerrel

A lezser oversize blézer szabását tekintve közel áll a férfi sportzakóhoz, ezáltal nem csupán nőies, hanem határozottságot, vagányságot sugall. Éppen ezért, könnyen alakítható a stílusa, a sportosabb divatelemekkel úgyszintén jól harmonizál, de ugyanúgy az elegánsabb utcai szettekben sem tűnik kívülálló darabnak.

Afféle nőies, sportos eleganciát tükrözhet a megjelenés, ha inggel vagy garbóval, illetve farmerral és sportcipővel kerül össze egy ilyen kreáció.

A vonalak lágyíthatók azáltal, hogy finom anyagú holmik alkotják a szerelés alapját, a kiegészítők pedig letisztultan sikkesek.

Szoknyával

Nem új keletű a trend, amely a szoknya és az edzőcipő párosát élteti, de idén merészebb stílusmixekhez folyamodhatunk a fazonválasztást illetően. Bizony, még a klasszikus, irodai stílusú ceruzaszoknya, valamint a lenge szaténszoknya is összeboronálható sportcipővel, az efféle nőies öltözékek pedig nem kívánnak más egyéb laza stílusú kiegészítőket. A mindenhez jól passzoló fehér ing vagy kötött pulóver megalapozza az összhangot.

Milyen sportcipőt válassz?

Ha alapvetően a nőies megjelenés a cél, akkor mindenképp letisztult, egyszerű fazonú lábbelire essen a választás, lehet fehér, de akár színes is, attól függően, hogy balanszként vagy stílusfűszerként működik a szettben a cipő árnyalata. A színritmus segítségedre lehet abban, hogy egységes képet mutasson a szett, ehhez nem árt, ha a vezértónus visszaköszön a részletekben.

A retró fazonú sneakerek és tornacipők remekül kiegészítik a nőies utcai öltözékek könnyed stílusát, ráadásul most nagyon divatosak.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés