Mindenki kilókban méri a fogyása eredményét, pedig a testzsírszázalék csökkenése és a testtónus növekedése árulkodik arról a legjobban, hogy ki hol tart az alakformálásban.

hirdetés

Az alakformálás nem merül ki annyiban, hogy valaki kisebb adagokat és egészségesebb ételeket eszik, hiszen valamilyen hatékony testmozgásra feltétlenül szükség van ahhoz, hogy ne csak a kilók apadjanak, hanem növekedjen az izomtónus, csökkenjen a raktározott zsír, illetve feszesedjen a bőr. Máskülönben vékonyabb lesz az ember lánya, de kissé lötyögős.

Az egészséges anyagcsere-működés fenntartásához is szükség van pulzuspörgető edzésekre, ugyanis a gyorsabb véráram több oxigént szállít, és a szervezetből könnyebben kiürülnek a méreganyagok.

Az alábbi videó egy 45 perces kardió tréninget mutat be, melyhez nincs szükség speciális tornaeszközökre, drága felszerelésekre. Az sem baj, ha eddig kimaradt az edzés az életedből, és nulláról indulsz. A bemelegítés mindenképp lényeges, ám nagyfokú hajlékonyságra nem lesz szükség, és nem kell nyakatekert mozdulatsorokat ismételgetni.

Egyszerű, de nagyon dinamikus feladatokat láthatsz, melyek nemcsak beindítják a zsírégetést, hanem tónusosabbá teszik a test kontúrjait. A gyakorlatokat nem nehéz kivitelezni, de az első pár alkalommal azért izomlázat okozhatnak. Ha szeretnél formába lendülni a következő évre, végezd hetente többször, egy-egy nap pihenővel az alábbi gyakorlatokat.

  • Megosztás:
hirdetés