Kaia Gerber, Cindy Crawford 19 éves lánya népszerű modell, aki sokakat inspirál lezser, trendi öltözködési stílusával. Legutóbb a Vogue kedvéért tartott rögtönzött divatbemutatót a gardróbja tartalmából válogatva. A kedvenc összeállításaiban a Nanushka egyik sikerkreációja is felbukkan.

hirdetés

Sándor Szandra márkája, a Nanushka, már a tengerentúlon sem ismeretlen. Sőt, kollekciójának darabjai kifejezetten népszerűek a fiatal modellek és sztárok köreiben. A magyar brand jó érzékkel ötvözi a modern, letisztult stílust a bohém és kényelmes elemekkel, így kifejezetten sokoldalú cuccokat dob piacra, amelyek a vagány, a visszafogott, és a nőies ruhatárba egyaránt tökéletesen illeszkednek.

A nagyvárosi dizájn kerüli a felesleges cicomát és puccparádét, mégis ütősen kombinálható. Hailey Baldwin is szívesen válogat magának a márka felhozatalából, de Dua Lipa és Kendall Jenner is mutatkozott már Nanushka-kreációkban.

Kaia Gerber a Nanushka bőrhatású blézerébe szeretett bele

Cindy Crawford lánya sem először villantotta meg öltözékében a Nanushka valamely darabját. Tavaly a márka egyik legnépszerűbb kreációját, a vegán bőrből készült, hosszított vonalú, zakószabású kabátját viselte a párizsi divathéten.

A modell köztudottan szereti a farmer-blézer kombinációt, saját bevallása szerint ezek az összeállítások ruhatárának alappillérei. Kedveli a kényelmes, funkcionális holmikat, melyek stabil elemei lehetnek a ruhatárának. Főként édesanyja tanácsát követi, aki azzal indította útnak a divattal való ismerkedésekor, hogy a kevesebb, néha több. Persze, szabadon hagyta, hogy a lánya elkövesse a maga kis divatbakijait, mert nem akarta befolyásolni az egyéni stílusát.

 

Kaia elmondása szerint, a modellpályája kezdetén mindig úgy érezte, hogy a hétköznapokban is nagyon különlegesen kell felöltöznie, két fotózás és divatbemutató között. Gyakran viselt magas sarkú cipőket, melyek cseppet sem komfortosak, így rájött, folyton feszélyezve érzi magát a ruháiban. Mindig is vonzódott az egyszerű, maszkulin stílusú szabásokhoz, talán ezért is lett nagy kedvence a blézer, amit joggingnadrágokkal is bátran összeboronálhat.

A másik aduász a szekrényében a csizma, lehetőleg a kocka- és oszlopsarkú, fekete fazon. A vastag sarkakat praktikusnak találja, hiszen nem ragadnak bele az utcai szellőzőnyílásokba, és egyfajta magabiztosságot, határozottságot sugallnak, mert az ember szabadabbnak érzi magát bennük. A fekete nadrágot pedig sokoldalúsága miatt szereti, hiszen elegáns és vagány szettbe egyaránt könnyedén beültethető, akárcsak egy blézer.

A Vogue 7 Days, 7 Looks videósorozatában népszerű hírességek mutatják meg azokat a kedvenc összeállításaikat, melyeket szívesen viselnek a hét során, akkor is, amikor nincsenek szem előtt. A randiszettől kezdve a lazulós öltözékig, sorra veszik szekrényük legbecsesebb darabjait, amikhez a leggyakrabban nyúlnak, ha programjuk akad. Cindy Crawford lánya ironikusan megjegyezte a felvétel során, hogy ebben az évben már az is furcsa számára, ha farmert visel, hiszen legtöbbször melegítőben grasszált a járványhelyzet kezdete óta.

A Nanushka vegán bőrből készült blézerét egy fekete szettbe ültette bele afféle kulcsdarabként, mely az egész összeállítást megkoronázza. A puha, lágy esésű zakót egy melltartótoppal, a mindenhez passzoló fekete nadrággal, bakanccsal és klasszikus napszemüveggel kombinálta, így ezzel kicsit megidézte a kilencvenes évek divathangulatát.

Édesanyja is gyakran viselt minimál stílusú, egyszerű fekete szetteket, amiket bőrzakóval tett izgalmassá. Bevallása szerint gyakran előfordul, hogy csak úgy felkap valamit, majd rájön, hogy teljesen úgy fest benne, mint az anyukája a kilencvenes években. Persze, most pont ezt a korszakot boncolgatja a retró divat, így nehéz lenne megkerülni a slágerfazonjait.

Az egyenes vonalú, klasszikus farmereken kívül egy bohókás blúz is előkerül a szekrényből, ami színes mintáival megidézi a hetvenes évek hangulatát. A stílusbemutató végére egy bájos hálóingszabású ruhát tartogat a modell, ami számára azt a fajta felszabadultságot szimbolizálja, amit az idei nyártól remél.

Viccesen megjegyzi, hogy ha szabadon mehet majd bárhová, ezt a darabot fogja viselni, mégpedig csizmával. Mindegy, hogy száz fok van, akkor is viselni szeretné azt a magas szárú lábbelit, amit eddig nem igazán tudott kihasználni a járványhelyzet miatt.

Bár Kaia Gerber szettjei rém egyszerűek, sok inspirációt tartogatnak, hiszen a kényelem és a funkcionalitás mellett a menő lazaságot és a nőiességet egyszerre közvetítik. A nagyvárosi stílus lényege, hogy a nők magabiztosan és komfortosan érezzék magukat az öltözékeikben, melyeknek minden eleme sokoldalúan kihasználható.

A modell nagyon jól ráérzett erre a kvintesszenciára. Még a randevúszettje is a farmernadrág és a bőrdzseki variációján alapszik, amit csőtoppal tett nőiesebbé és szexisebbé. Így viszont, ahogy mondja, kevésbé érheti meglepetés, akár kalandtúrára, vagy hegyet mászni is elviheti a randipartnere, biztos, hogy nem fogja azt mondani: Ó, nem tehetem, mert szoknyában vagyok.

A magyar márka blézere tényleg tökéletesen illeszkedik ebbe a minimalizált, lezser stílusképbe, így nem csoda, hogy olyan kapós darab.

Kiemelt kép: Jim Spellmann/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés