Idén igazán sokoldalú a szoknyadivat, így könnyedén ráakadhatunk a hozzánk leginkább passzoló szabásra. A trendek továbbra is a múltból inspirálódnak, ezért, még az is megtörténhet, hogy a nyári must have fazon már régen a szekrényben lapul!

hirdetés

Az idei trendek szlogenje akár az is lehetne, hogy semmi nem vész el, csak átalakul. A divat folyamatosan a múltból merít ihletet, így egy darabig még kiélvezhetjük a nyolcvanas-kilencvenes évek sikerkreációinak tündöklését. A nosztalgikus divatelemekkel feldobott ruhadarabok igazán különleges hatásúvá teszik a megjelenést, miközben meghagyják az egyediséget és a nőiességet.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Az aktuális szoknyadivatot úgyszintén a retró minták és szabásvonalak uralják, ezért nem kell csodálkoznunk azon, ha húsz-harminc évvel ezelőtti fazonnal találkozunk a kínálatban.

Az idei szoknyadivat alapjait a ’90-es évek inspirációi szolgáltatják

A kilencvenes évek második felét a nőies szoknyafazonok uralták, amelyek szépen követték a test vonalát, így láttatni engedték a csinos sziluettet. A hosszabb darabok nagy népszerűségnek örvendtek: ezeket a kreációkat gyakran hasítékkal látták el a tervezők, a kivillanó lábak pedig csak még nőiesebbé varázsolták a megjelenést.

A miniszoknyák úgyszintén felkapottnak számítottak, különösen az iskolai uniformisra hajazó rakott darabok. Az őrülethez hozzájárult a Spinédzsérek című film is, hiszen az alkotásban a szerepelők kockás szoknyát viseltek, épp, mint az iskolás lányok. A teniszszoknyák utcai viseletbe ültetése szintén a régmúlt évtizedhez köthető.

Akkoriban a hetvenes évekből szedte elő a tenyérnyi lapszoknyákat a divat, így, amire most azt mondjuk, hogy a kilencvenes évek hozománya, valójában sokkal korábbra datálható. Ezek a sportosan nőies kreációk úgyszintén visszatértek, és manapság edzőcipővel, vagy maszkulin stílusú félcipővel egyaránt viselhetőek.

 

Anyagok tekintetében igazán változatos a felhozatal: találkozhatunk a vagány farmerral, a selymes szaténnal, és még a texturált bukléval is. Könnyedén ráakadhatunk a tökéletes darabra, amely sokoldalúan kombinálható, ezáltal jól kihasználható. Megjelennek a lengébb, tipikus nyári textíliák, ám ezekkel érdemes megvárni a melegebb időt.

A különféle díszítőelemekkel felturbózott fazonok úgyszintén a porondon vannak: a hajtások, csomózások igazán izgalmassá varázsolják még a klasszikus minit is. A trendi darabok változatos színpalettán mozognak, és a tervezők a mintákkal sem spóroltak. A kilencvenes évek divatos motívumai szinte tobzódnak a kínálatban, ám a hetvenes évek printjeit egyaránt elcsíphetjük.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Christian Vierig / Getty Images.

  • Megosztás: