Egyre többen térnek vissza a retró aerobik alapú tornákhoz, melyek táncos ritmusban elegyítik a lépegetős mozdulatsorokat. Az elernyedt, letapadt izmok megmentője lehet most az elképesztően csinos Jane Fonda egy korábbi videója, amely kezdők számára is élvezetessé teszi a kardió edzés minden percét.

hirdetés

 

A 83 éves színésznő energiája kifogyhatatlan, hiszen még mindig töretlen lelkesedéssel látogatja a vörös szőnyeges rendezvényeket és gálákat. Legutóbbi figyelemre méltó szereplése az idei Golden Globe díjátadón volt. Az eseményen elnyerte a Cecil B. DeMille-életműdíjat, amelyet azon személyeknek ítélnek oda, akik jelentős hatást gyakorolnak a szórakoztatóipar világára.

Ez persze, korántsem az első sikere Jane Fondának, hiszen az évek alatt nem kevesebb, mint két Oscar-díjat és hét Golden Globe-díjat is bezsebelt már. Színészi sikerei mellett számtalanszor szerepelt már divatmagazinok címlapján, így többek között láthattuk a Vogue, a Vanity Fair vagy a Bazaar oldalain. Mind szépsége, mind kiemelkedő karrierje miatt sokat emlegetett személy a hírességek körében.

Habár csinos alakja miatt még nem nyert díjat, mégis értékelendő mindaz a munka, amivel elérte a formáját. Ugyanis a színésznő életének nagy részét végigkísérte az egészséges és sportos életmód, sőt a mai napig végez karbantartó gyakorlatokat, melyek segítik a mozgalmasságát és rugalmasságát.

Vérpezsdítő kardió edzés kezdőknek: Jane Fonda gondoskodik a hangulatról

Ez a retró felvétel  még Jane Fonda aerobikos korszakából maradt fent, amellyel megalapozta karcsú és feszes sziluettjét. Ezenkívül belekóstolt az erősítő- és nyújtóedzésekbe, a karidó jellegű alakformálásba, valamint a jógagyakorlatokba, és még az elbűvölő balett is felkerült a listájára. Egyszóval, gyakorlatilag végigtornázta az életét, az aktív időszakából pedig számos kincset érő felvétel került fel az internetre, melyekből bátran csemegézhetünk.

Ez a 13 perces kardió testedzés, reggel elvégezve megadja a kellő lendületet a napindításhoz, és még élvezni is fogod, mert a színésznő energiája és kitartó jókedve könnyen átragad az emberre. Mivel ez a program a test karbantartására van kifejlesztve, ezért nem olyan megterhelő, akár idősebbek is elvégezhetik. Ha nincs sok szabadidőd a hétköznapokban, akkor még szórakozásnak is fel lehet fogni.

 

Kezdők számára úgyszintén ideális, hiszen kímélő mozdulatsorokkal éleszti fel a berozsdásodott tagokat. Azok számára, akik rendszeresen tornáznak és nagyobb terheléshez szoktak hozzá, ez a gyakorlatsor lagymatag lehet, de ne feledjük, mozgásszegény életmód után fokozatosan kell javítani az állóképességet: már egy kevés mozgástól is felpöröghet a pulzus, ha nincs hozzászokva az ember.

A színésznő gyakran megosztja rajongói táborával élete pillanatait, így azt is, hogy épp milyen mozgásokkal igyekszik megfelelő fizikai kondícióját fenntartani. Többek között az egyenes tartás fontosságára, így a görnyedt hát és az előrecsúszó vállak problémáira hívja fel a figyelmet.

A fitt alak eléréséhez a mozgásban gazdag életvitel mellett az egészséges táplálkozás és a megfelelő hidratáltság fenntartása egyaránt nagyon fontos.

Kiemelt kép: Todd Williamson/GettyImages

  • Megosztás:
hirdetés