Nem muszáj balettos kvalitással rendelkezned ahhoz, hogy hasznosítsd a klasszikus táncmozdulatok zsírégető és alakformáló erejét. A balett lépései csodásan formálják a testet, ez a táncos edzés tökéletes választás lehet, ha csak pár pluszkilót szeretnél leadni, valamint kontúrosabb, tónusosabb idomokra vágysz.

hirdetés

Táncos edzés, ami a balett lépéseire épül

A balettra jellemző kitartott, gyakran egyensúlyozást igénylő mozdulatok kívülről nézve könnyűnek tűnhetnek ugyan, de valójában alaposan megdolgoztatják az izmokat. A balettelemekkel felépített HIIT-edzés tökéletes azok számára, akik az utolsóként megrekedt, két-három makacs pluszkilótól szeretnének megszabadulni, és egyúttal tónusos, kontúros alakra vágynak. Nincs szükség hozzá tánctudásra, viszont az edzés gyakorlatai némi egyensúlyérzéket megkívánnak. Mivel az izommunka mellett egyensúlyban kell tartani a testet, több energiát kell felhasználni a feladatokhoz, mint egy szimpla torna esetében. Ez a zsírégető gyakorlatsor teljesen más, mint a megszokott ugrálós edzések, így a motiváció is garantált.

A HIIT, azaz intervallumedzés elképesztően nagy népszerűségnek örvend, ami nem a véletlen műve. A gyakorlatsorok végzése közben a pulzusszám jelentősen megemelkedik. Ez az edzésforma javítja az állóképességet, felpörgeti az anyagcserét, valamint elképesztő módon járul hozzá a zsírégetéshez. A test oxigénfelhasználása jelentősen megnő az edzést követően, ami nagyban segíti a zsírégetést.

 

A balett egy észbontóan szuper, klasszikus táncforma, ami fejleszti az egyensúlyérzéket, javítja az állóképességet és tónusos izmokat formál. Amilyen egyszerűnek tűnik, olyannyira nem nevezhető annak. Ahhoz, hogy minden mozdulat a helyesen, pontosan és precízen legyen elvégezve, igencsak nagy koncentrációra és erőbefektetésre van szükség. Mivel minden testrészt átmozgat, arányos izomzatot épít és segít megszabadulni az utolsó pár pluszkilótól is. Néha a felesleg azért is tűnhet többnek, mert a testtartás nem megfelelő. A balettmozdulatok ezen éppúgy segítenek hosszú távon, nőiessé és kecsessé varázsolják a mozgást és a tartást egyaránt.

A balett és a HIIT kombinációja garantáltan hozzájárul az utolsó kilók leadásához, ráadásul egy kis gyakorlással bárki igazi balerinának érezheti magát a gyakorlatsor végzése közben. Nem csak a feleslegtől szabadít meg hosszú távon ez az edzésforma, az állóképesség növekedése szintén érezhető lesz. Javul a testtartás, tónusosabb lesz az alak, és a mozgást is finomabbá, kecsesebbé teszi.

 

Az edzések mellett célszerű figyelni a táplálkozásra, hiszen a túlzottan kevés kalória bevitele is gátja lehet az optimális testsúly elérésének. A gyakorlatsort rendszeresen, kitartóan kell végezni ahhoz, hogy az eredmény szemmel láthatóvá váljon.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés