A hétköznapok szinte mindig rendkívül zsúfoltak, rendszeresen bejön a képbe egy-két új feladat, ebből adódóan sokan a tornára szánt időből csípnek le egy keveset. Szerencsére pár perc is elegendő ahhoz, hogy a teljes testet mozgásra bírja egy gyakorlatsor. A gyors edzés még kevesebb időt vesz el a napból, ha otthon csinálod. Ez a remek videó egyszerű, követhető lépéseket tartalmaz, mindössze 15 perc alatt munkára készteti a legtöbb izomcsoportot.

hirdetés

A kiegyensúlyozott, mozgásban és tápláló, fitt ételekben gazdag életmód rendkívül fontos. Nem csupán a külsőségek miatt, az egészség megőrzésének szempontjából éppúgy nélkülözhetetlen a rendszeres torna és a megfelelő tápanyagok bevitele. A bökkenőt az idő hiánya okozza, hiszen mindenkinek 24 órából áll egy nap, amibe valóban nehéz minden teendőt belezsúfolni.

Ez a 15 perces gyakorlatsor alaposan átmozgatja az izomzatot, a teljes testre hat, így hosszú távon látható eredménnyel szolgál, ha az étkezésre is kellő figyelmet fordítasz az edzés mellett. A gyakorlatok egyszerűek és követhetők, a rövid mozdulatsor ideális lehet kezdők számára. Nem tartalmaz túlzottan sok ugrálós elemet, ennek ellenére érezhetően igénybe veszi a különböző izomcsoportokat, és kellemesen lefárasztja az embert.

 

Egy gyors edzés simán belefér, ha otthon csinálod

A legtöbben rendkívül elfoglaltak a hétköznapok során, az ember lánya pedig hajlamos az edzésre szánt időt beáldozni. Az egészség szempontjából rendkívül fontos a mozgás, az már csak hab a tortán, hogy az izomzaton és a karcsú, formás alakon éppúgy meglátszódik a befektetett energia. Erre jelenthet megoldást, ha az edzőterem helyett otthon zajlik az edzés, és egy rövidebb, ámde annál hatékonyabb gyakorlatsort végzel el.

Az otthoni edzés hatalmas előnye, hogy nem kell órákon át utazni, készülni rá. Elegendő bekapcsolni a szimpatikus videót, gyorsan felkapni az edzős szettet. Ezzel már eleve sok időt lehet spórolni, ha az edzés sem hosszú, akkor garantáltan belefér egy zsúfoltabb napba az átmozgató torna. Na de valóban hatékonyak ezek a 15-20 perces gyakorlatsorok?

 

Arról megoszlanak a vélemények, hogy tényleg hatékonyak-e a rövid, otthon végezhető edzések, vagy sem, azonban azt lássuk be, hogy a semminél mindenképpen többet jelentenek. Az egészség szempontjából hasznosnak bizonyulnak, ám hiú ábrándokba senki ne ringassa magát. Ahhoz, hogy az esetleges felesleg eltűnjön, kevés a 10-15 perc mozgás.

A teljes testre ható, több izomcsoportot átmozgató tornák nem összekeverendők az alakformáló, adott területre koncentráló edzésekkel. Az átfogó torna alaposan megmozgatja az izmokat, javítja a közérzetet, felpezsdíti a vérkeringést, míg a lokális, rövid, ámde kemény gyakorlatsorok csupán egy adott terület formálását tűzik ki célul.

Ha kevés idő jut az edzésre, mindenképpen érdemes a lehető legtöbb izmot munkára bírni. Aki ülőmunkát végez, annak még fontosabb a rendszeres átmozgatás, amit jó egészséges, tápanyagokban, vitaminokban, rostokban és fehérjében gazdag étrenddel kombinálni.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés