A pilates feszesítő hatása látványosan karcsúsítja és formálja az alakot. Még mindig nem késő belecsapni a rendszeres testedzésbe!

hirdetés

Habár a testmozgás nem hagy azonnal nyomot a testen, és sokan kifejezetten a nyári szezonra szeretnék elérni legjobb formájukat, még mindig nem késő belevágni az életmódváltásba. A rendszeres edzéseknek köszönhetően garantáltan jobban érzed majd magad a bőrödben. A pilates remek választás, ha egy kicsit feszesítenéd, karcsúsítanád a vonalaidat.

Sokan azzal követnek el hatalmas hibát, hogy kizárólag kardióedzéseket végeznek a fogyás érdekében. A súly persze egy idő után csökken, ha az étrend is jól van beállítva, ám az átalakulás nem lesz igazán látványos, melynek következtében a motiváció is alábbhagy. Ennek főként az az oka, hogy az izmok célzott erősítés nélkül nem fejlődnek, sőt, könnyen csökkenni kezd a tömegük az egyoldalú, kardión alapuló mozgás hatására. A bőr sem tudja olyan gyorsan követni a fogyás ütemét, pláne akkor, ha az ember nem fordít kellő időt az erősítésre és az alakformálásra.

A megereszkedés miatt a súlyvesztés sem lesz olyan látványos, a test plöttyedtté válik, ami legalább annyira zavaró, mint maga a felesleg. Ezért van szükség erősítő és alakformáló gyakorlatok beiktatására. A pilates az egyik leghatékonyabb megoldás, ha tónusozásról van szó.

 

Feszesítő pilates, amely a has és a combok területére hat

Ez a 11 perces pilates-gyakorlatsor a pocak és a combok területét dolgoztatja meg, nem kíméli a lötyögő részeket. Ha még hatékonyabbá tennéd az edzést, és már nem először kísérletezel hasonló mozdulatokkal, bokasúllyal nehezítheted a lépéseket, ám fontos tudni, hogy a torna hosszú távon pluszsúlyok nélkül is hihetetlenül látványos eredményt ígér.

 

A pilates első blikkre nem tűnik nehéznek vagy bonyolultnak, sőt, még csak megerőltetőnek sem. Az ember akkor érzi csak igazán a hatékonyságát, amikor beleveti magát egy remekül összeállított pilates-gyakorlatsorba. A feladatok tudatos, precíz mozdulatvégzéséket igényelnek, a tökéletes kivitelezés mentálisan is kikapcsol.

A nyújtó és feszítő mozdulatok váltakozásával rendkívül látványos lehet az alakformálás, még az olyan nehezen formálható területeken is, mint a combok. A pilates a mélyen fekvő izmokra ugyanúgy hat, az elhanyagolt rostokat is munkára bírja.

Az eredmény kitartó munkával centikben mérhető lesz, ám fontos tudni, hogy ez a 11 perces gyakorlatsor önmagában nem tesz csodát. A látványos alakformáláshoz kardió és erősítő edzések kombinációjára, valamint tudatos, egészséges étrend kialakítására van szükség.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés