A belső comb feszesítése időnként szükségessé válik, hiszen könnyedén felpuhul és megereszkedik a kontúrja még akkor is, ha aktív életet él az ember. Így nem árt olyan tornát is beszúrni az edzésprogramba, ami kizárólag erre a területre fókuszál.

hirdetés

A jól felépített mozgásterv nem csak zsírégető, dinamikus edzésekből áll, a mobilitást és hajlékonyságot támogató, az erősítő, valamint az alakformáló és feszesítő tornák éppúgy karbantartják a szervezetet, illetve hozzájárulnak a jobb erőnléthez. Nem mellesleg segítenek arányosabbá, tónusosabbá formálni a sziluettet, és a „berozsdásodás” ellen éppúgy védelmet nyújtanak, ha napi szinten kiegészítik az edzést.

Kép: Getty Images.

 

A feszesítő gyakorlatsorok ugyan nem járulnak hozzá a fogyáshoz, de az eredményük centikben mérhető. Hiszen a felpuhult, lötyögő kontúrok nem fogják össze feszesen a sziluettet, ám amint határozottabbá válnak a körvonalak, karcsúbbnak, keskenyebbnek mutatkozik az alak. Egy-egy terület formálására is tökéletesen alkalmasak a pár perces kontúrjavító feladatok, persze ezek a rövid etapok csak kiegészítései egy aktív életformának, az nem vezet jóra, ha egész nap összességében csak ennyiből áll a testmozgás.

A belső comb feszesítése nem tart órákig, napi szinten ismételve 10-20 perces tornákkal megoldható. A combok lötyögő vonalait tökéletesen korrigálni tudják a célzott gyakorlatok, melyek kizárólag a belső területre fókuszálnak. Ha már attól húzódik, feszül a combod, ha szélesebb terpeszbe állsz, akkor valószínűleg nincs túlzottan megdolgoztatva ez a terület, így ideje behozni a lemaradást!

Belső comb feszesítése napi 10 percben: közepesen erős tornagyakorlatok a szép eredményért

A combok belső területén elhelyezkedő izmokat fekvő, ülő és álló helyzetben végezhető gyakorlatokkal egyaránt megdolgoztathatod. Ebben a tízperces tornában kizárólag álló helyzetben kivitelezhető feladatok szerepelnek. Nem a legnehezebb gyakorlatokból áll, de ha puha és edzetlen a belső comb felülete, már ez a középerős torna is durva izomlázat idézhet elő.

 

Onnan tudhatod, hogy jól végzed a videóban látható erősítő etapokat, ha azt érzed, hogy kissé feszül, „ég” a combok belső része. Ám napról napra könnyebbnek fogod érezni a mozgássort, hiszen fokozatosan megnő majd a lábak mobilitása, vagyis mozgékonysága. Bár a megereszkedett kontúrvonalak nem kerülnek vissza a helyükre egyik napról a másikra, az eredmény hamar érezhetővé válik, eleinte ugyanis keményebb lesz a megdolgoztatott combterület.

Hetek múltán a feszesebb körvonalak miatt már láthatóan keskenyebb lesz a combok kerülete, sőt, a nadrágjaidon éppúgy érezni fogod a különbséget. A belső comb feszesítése egyénenként eltérően hoz látványos eredményt, egyeseknél pár hét is elegendő ahhoz, hogy a célzott gyakorlatok és az intenzívebb edzések hatására simává, határozottabbá váljon a hullámos, lötyögő kontúrvonal, míg másoknál nagyobb erőfeszítést, többféle comberősítő torna kombinálását igényli a dolog.

Az viszont mindenkinél egyformán igaz, hogy csak akkor lehet teljesíteni a célt, ha a táplálkozás éppúgy az egészséges életmódot és a testedzést támogatja, nem pedig ellenük dolgozik. Továbbá fontos, hogy ne csak tíz percből álljon az egész napi mozgás, hanem kombinált edzéstípusokból épüljön fel.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés