A comb feszesítése és karcsúsítása nem lehetetlen küldetés, azonban tény, hogy célzott gyakorlatok és kitartás nélkül aligha érhető el látványos változás. Ez a gyakorlatsor segít, hogy edzettebbé, tónusosabbá váljanak a lábak.

hirdetés

Bár sokan a konditermi gépekre esküsznek, ha egy-egy terület célzott formálásáról van szó, a saját testsúlyos edzésekkel éppolyan jó eredményeket lehet elérni. Bár tény, hogy ilyenkor nem pluszsúlyok segítségével terhelődnek az izomrostok, a megfelelő, célzott gyakorlatokkal is látványosan és szépen formálható a comb területe. A feszesítéshez azonban kitartásra és rendszerességre van szükség, ha csak hébe-hóban végzed el a lábat célzó feladatokat, az nem lesz elegendő a combizmok tónusozásához.

Ez a gyakorlatsor hatékonyan mozgatja át a lábakat, abszolút a combok feszesítésére, karcsúsítására fókuszál. Naponta mindössze 12 percet vesz igénybe, így könnyedén beilleszthető az edzéstervbe. Ha rendszeresen, precízen és hosszú távon csinálod a feladatokat, garantáltan szemmel látható lesz az átalakulás.

 

A comb feszesítése több pilléren alapul

Hatalmas tévhit, hogy az egészségtelen étkezés, a mozgásszegény életmód és az ülőmunka kizárólag a pocak és a fenék területén hagy nyomot. A comb éppen annyira érintett lehet a problémában, a narancsbőr kíméletlenül megjelenik a lábakon, a terület hamar plöttyedtté, lötyögőssé válik, különösen akkor, ha az ember még hajlamos is az efféle esztétikai elváltozások kialakulására.

A lábak formálása sokszor teljesen kimarad az edzéstervből, a legtöbben inkább a hasi területre és a fenékre koncentrálnak. Fontos azonban beiktatni a comberősítő, combfeszesítő tornákat ahhoz, hogy az alakformálás valóban látványos eredményt hozzon. A combok területe ráadásul rendkívül kényes, a karcsúsítás több pilléren alapul. Ahhoz, hogy valóban feszessé és tónusossá váljanak a lábak, több dolognak is teljesülnie kell.

 

Az alsó végtagok szempontjából a kardiótípusú mozgás jóformán nélkülözhetetlen része az alakformálásnak. A súlyzós, vagy netán saját testsúlyos, combizmokra fókuszáló edzések önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy a terület karcsúbbá és feszesebbé váljon. A kívánt eredmény eléréséhez kombinálni kell a különböző tornákat, valamint az étrendre is fokozottan érdemes odafigyelni. Rostban, fehérjében és vitaminokban gazdag menüt célszerű összeállítani, illetve kerülni kell a magas szénhidráttartalmú, cukros ételeket.

Bár sokan félnek az erősítő gyakorlatoktól, a comb feszesítése és erősítése nem azt jelenti, hogy a terület vastagabbá válik. Az izomrostok megdolgoztatása tónusosabbá teszi a területet, ám ez nem egyenlő azzal, hogy a kidudorodó izomzat miatt még szélesebbnek látszanak majd a combok. A feszesebb, karcsúbb combokhoz azonban 12 perc nem elegendő, a rendszeresség rendkívül fontos a látványos eredményhez!

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés