Művészet, vagy poén? Nehéz lenne megválaszolni, de a bizarr divat esetében nem is az a lényeg, miért, hanem hogy miből készülnek a pop-art kreációk? Ezek az influenszerek éppúgy dizájnerek, csak nem a megszokott módon: hétköznapi alapanyagokból raknak össze ruhadarabokat és kiegészítőket, amelyekből nem mindennapi műalkotások születnek.

hirdetés

Van, aki a környezettudatosságra szeretné felhívni a figyelmet, míg mások hobbiból, szórakoztatás céljából készítenek maradandó, vagy múlandó divatalkotásokat. Korábban Andy Warhol helyezte új megvilágításba a leveskonzervet úgy, hogy a kreatív folyamat által, kiragadva a valóságból, egészen másként szólította meg az embert.

Ezek az alkotók valami nagyon hasonlót csinálnak, hiszen a mindennapokban használt, bárhol fellelhető alapanyagokból készítenek divatotcuccokat, melyeknél nem a viselési szempontok a legfontosabbak. A lényeg, hogy megmozgassák az ember fantáziáját, és egy belső felkiáltásra késztessék: Jé, ez soha nem jutott volna eszembe!

Bizarr divat: mindenből lehet ruhadarab, vagy épp kiegészítő

Nicole McLaughlin tehetsége már korábban ámulatba ejtett minket. Lenyűgöző, hogy a fiatal grafikus szinte mindent képes átalakítani valami egészen új dologgá. Megváltoztatja a naponta használt tárgyak rendeltetését azáltal, hogy beépíti őket az öltözékébe.

Képes kenyérből kesztyűt, vagy szendviccsel megtömött uzsonnás tasakokból és kesztyűkből rövidnadrágot kreálni, de a kézfertőtlenítő gélből is ripsz-ropsz fülbevalót készít.

Louise Cehofski szintén sajátos módon látja a divatot, és szinte bármiből figyelemfelkeltő műalkotást tud összerittyenteni. Az uborkaszeletekből összerakott szandálja viselésre ugyan nem alkalmas, de kétségkívül zseniális darab.

Brian Downey nem ismer lehetetlent, szinte bármiből össze tud rakni egy baseball sapkát. Gyufaszálakból, és mandarin héjából is barkácsolt már tökfedőt, amelyek ugyan nem bizonyultak tartósnak, viszont túlszárnyalták a szimpla menő dizájnt, az biztos!

Chloe Wise festőművész egészen különleges kapcsolatban áll az ételekkel, ugyanis dizájnertáskákat készít belőlük. A Chanel, a Prada, a Fendi, és a Louis Vuitton táskafazonjait is újragondolta már szendvicsből, palacsintából, gofriból, fánkból, vagy bagettből.

Jazmin Reyes szintén furcsaságokat készít szórakozásból. A ketchupből és hasábburgonyából összedobott fülbevalópárosa igazán ötletes, de a száraztésztából készült Fendi-táskát is tökéletesen odatette. A védőmaszkból készült bikinije egészen bizarr.

Kiemelt kép: Jazmin Reyes, Nicole McLaughlin/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés