Bár ez a művelet nem ér fel egy innovációval, vagyis továbbra sem kell tűzre dobni a hagyományos műkörmöket, kétségkívül szórakoztatóbb dolog levestésztából körmöt építeni. Ám megkockáztatjuk, a tartósságával azért adódhatnak gondok.

hirdetés

Nem hinnénk, hogy az újrahasznosítási hév űzte a derék ötletgazdát a tésztaalapú műkörömépítés felé, de egyébként környezetkímélő megoldásnak sem utolsó a felvetés. Arról ugyan elképzelésünk sincs, hogy juthatott valakinek eszébe a száraztészta ilyesfajta felhasználása, de nagyon kipihent állapotában lehetett az illető, az biztos.

Nem szeretnénk senkit arra buzdítani, hogy a műkörmöket cserélje le instant tésztára, de muszáj bemutatnunk ezt a példát, mely a zsenialitás és a hülyeség határát súrolja. Egy ideje keringenek olyan videók az interneten, melyek az instant levesek kellékeként ismert, fodros tészták kötési erejét feszegetik, de látszólag nem tudnak fogást találni rajta.

A ragasztóval kevert tészta ugyanis tökéletesen alkalmas törött csempék, lyukas csapok megjavítására, és, ha hihetünk a teszteknek, még az összetört WC-csészék hiányzó darabkáját is pótolni lehet vele. Csak idő kérdése volt, mikor jut el a szépségiparig ennek az újonnan felfedezett, cseppet sem megszokott kötőanyagnak a híre. Eljutott. Sőt, valaki vállalkozott arra, hogy műkörmöt készítsen belőle.

Tésztából műköröm: kipróbálásra nem ajánljuk

Nem fest túl jól, ahogy a videó indít. A tészta porrá zúzása után ugyanúgy ragasztóval kell dolgozni, mint a műköröm esetén. Az így kapott massza elég bizarr, első ránézésre nem gondolnánk róla, hogy valaha is képes lesz körömszerű formát felvenni.

Ám ez csak a nyers állapota, még nem a dizájn. Formára vágás után izomból reszelni kell, hogy a megkötött tésztamassza hasonlítani kezdjen egy körömre, és jöhessen a manikűr. Épp olyan elszántsággal kell alakítgatni, csinosítgatni, mint ahogy Gepetto mester elhitte, hogy egy göcsörtös farönkből kihámozhatja Pinokkió alakját. Aztán meglátta a csodát! Pont úgy, mint mi, ennek a videónak a végén.

A tésztából tényleg műkörömszerű valami lett, de nem buzdítunk senkit arra, hogy leutánozza ezt a műveletet. Azt nem lehet tudni, hogy mennyire tartós, de feltűnően sok ragasztó kell hozzá. Kellő szakértelem nélkül még a helyes technikai eszközökkel megtámogatott műkörömkészítés is ártalmas lehet, nemhogy egy ilyen házi tákolmány. Ám ezek után nem marad kétséges, hogy az instant tésztás levesek még egy világméretű katasztrófát is képesek túlélni, annyira tartósak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés