Ismét lemerültünk a divat legőrültebb bugyraiba, és újabb adag – korábban haszontalannak vélt, de mostanra időszerűvé vált – tervezői kreációra bukkantunk, melyek emlékeztetnek az okos lány meséjére, aki fel is öltözött, meg nem is, amikor a király elé járult. Valahogy így lavíroznak most sokan a home office ideje alatt: próbálnak rendezett öltözékben megjelenni az online megbeszéléseken, néha persze nem sok sikerrel. Pedig a divat arra is sok megoldást kínál, ha a kapucnis pulóvert túl lezsernek érzed, viszont nem szeretnél talpig kiskosztümben feszengeni otthon.

hirdetés

Tudjuk jól, a home office gyakran nem könnyű műfaj, az ember úgy érzi, mindenre fel kell készülnie egy ilyen helyzetben, hiszen az online megbeszélések olykor kínos vagy vicces szituációkat eredményeznek. Bár reggelente így sokan megspórolják az utazással töltött időt, a folyamatos online lét miatt a felszabadult percekből, órákból alig valamicskét érzékel csupán az ember. Az emailek közötti szörfözés pedig gyakran a reggeli öltözködés kárára megy.

Egyszerűbb felkapni gyorsan valami kényelmes cuccot, mint gondosan összeválogatni a stílusos és nőies darabokat, melyek nyilván ezerszer jobban mutatnának egy online munkamegbeszélésen. Az otthoni tréningruha egyébként is hajlamos azt üzenni viselőjéről, hogy jól elvan, mint a befőtt: lelazult, kényelembe helyezte magát, belesüppedt a nagy nyugalomba.

Még akkor is csalóka képet mutathat rólad, ha egyébként rengeteget fáradozol és ég a kezed alatt a munka. Hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, amikor váratlanul beüt egy online meeting, összegyűjtöttük neked azokat a tervezői ötleteket, amelyekben korábban senki nem vette észre a zsenialitás szikráját, de most már sokan belátják: aranyat érnek a home office ideje alatt.

Így őrizd meg a látszatot: divat a home office ideje alatt

Valahol a járvány második hullámának a csúcsán, már mindenki úgy érzi magát, mint Tom Hanks azon a világvégi kis lakatlan szigeten a Számkivetett című filmben. Nyilván az öltözködésünkre is kihat a közérzetünk, illetve az, hogyan éljük meg a mindennapi kihívásokat.

Van, aki kreatívabb lesz, míg mások beleragadnak a minden mindegy mocsarába. Teljesen érthető azonban, ha nincs kedved kicsípni magad reggel, és inkább megmaradsz a mackóalsós szetteknél.

Hogy ne kelljen teljesen átöltözni egy-egy virtuális megbeszélés miatt, gyors és egyszerű ruhatippekre vadásztunk a tervezők régebbi, meg nem értett kollekcióiból.

Képek: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

 

Jean Paul Gaultier 2020-as tavaszi-nyári gyűjteménye remek ötlettel szolgál: készíts oda a számítógép mellé egy blézert. Nem kell minden alkalommal felvenned, egyszerűen csak gombold rá egy vastagabb kartonlapra, és tedd magad elé, valahányszor bejelentkezel a webkamerán keresztül.

Képek: Karl Prouse/Catwalking/Getty Images.

 

Hasonló ez a másik egyszerű módszer is, mely a régi, nyakba akasztható hirdetőtáblák elvén alapszik, amit jól példáz a Maison Martin Margiela 2011-es tavaszi-nyári kollekciója. Bármilyen ruhát magadra applikálhatsz így: megint csak kartonra és egy rátűzött ruhadarabra lesz szükséged.

Képek: Pinterest.

 

A Thom Browne 2017-es tavaszi felhozatala ráébresztett minket arra, hogy bármilyen ruhára rá lehet rajzolni egy csinos kis kosztümöt. Nem baj, ha marad a tréningruha, kimosható gyerekfilctollal skicceld fel rá az ing, vagy a blézer körvonalait. Az Edda 2016-os tavaszi repertoárjából azt is megtudtuk, hogy egy lazán összefércelt lepedő is képes öltöztetni az embert, csupán rá kell rajzolni a fejben megálmodott ruhát. Bátran engedd szabadjára a fantáziád: zsebet, mintázatot, karcsúsított szabásvonalakat is felfirkanthatsz a felületre.

Képek: Neilson Barnard/Getty Images.

 

Nincs kéznél semmi, amikor váratlanul online megbeszélésre invitálnak? Néhány csipesz segítségével pazar kis szettet hozhatsz össze a kanapé előtt díszelgő futószőnyegből. A csomózott, szőttes anyag ráadásul izgalmas hatást kelt, így bárki azt hiheti, hogy mindig ilyen stílusosan ülsz a monitor előtt. Ehhez az Altuzarra 2014-es őszi kollekciója szolgáltat szuper ötleteket.

Kiemelt képek: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés