Évről évre akadnak olyan tervezői kreációk, melyek nem feltétlenül rosszak, csak éppen képtelenség őket elhelyezni a valóság talaján. Ezeket a vívmányokat senki nem gondolta korszakalkotónak a megjelenésükkor, most azonban értelmet nyertek.

hirdetés

A járvány második hulláma miatt ismét sokan kényszerülnek otthoni munkára, ami ugyan nem kevés előnnyel jár, azért mégsem mindig olyan csábító, mint egy cukorkaesővel meghintett habos torta.

A home office gyakran összemossa a nappalokat és az estéket, és elhalványítja a munka, valamint a magánélet határait. Ebben a masszában sokak számára nehézséget okoz valamiféle rendszer felépítése. A káosz hatására pedig, a legtöbb embernek még felöltözni sincs kedve, joggal bedobva a nagy kérdést: Ugyan minek?

Bizony, a távmunka izolált környezetében egészen más rangsorba kerül a divat, hiszen kényelmes mackónadrágban és kapucnyis pulóverben is lehet dolgozni, úgysem ez most a lényeg.

Bár meglehet, hogy a kiskosztüm egy időre feleslegessé válik, azért továbbra is érdemes ötleteket szerezni a divat bugyraiból, hiszen a korábban szürreálisnak gondolt ruhakreációk talán pont ebben a faramuci helyzetben állják meg a helyüket. Mivel a szimpla, megszokott életszituációkat most elfelejthetjük egy időre, ideje az öltözködésünket is a helyzethez alakítani, avagy funkcionálissá tenni.

Bizarr ruhák a home office idejére: korábban nevettünk rajtuk, most ezekre vágyunk

Két évvel ezelőtt fáradt anyukáknak ajánlottuk a Viktor & Rolf megmosolyogtató, mégis rendkívül hasznos couture alkotását.

A párnagallérral megspékelt paplankabát már nem is tűnik annyira elképzelhetetlen viseletnek, hiszen a munka befejezése után nem kell bíbelődni olyan, csip-csup problémákkal, mint az ágyazás, vagy az ágynemű cserélése, csak rögtön álomra hajthatjuk a fejünket ott, ahol az éjszaka meglepett minket. Vagy, ami még jobb: reggel sem kell törődni az öltözködéssel, amikor úgy érezzük, nincs kedvünk kibújni az ágyból. Máris munkához láthatunk, méghozzá egy kényelmes fejtámlával.

 

A Maison Margiela 1999-es őszi-téli kollekciója a paplankabátok köré fonódott. Akkoriban nagy megdöbbenést keltettek ezek a darabok, most szinte sóvárgunk egy ilyen praktikus kreáció után. Azoknak a fáradt szülőknek ajánljuk, akik reggel ugyanúgy elindítják óvodás és kisiskolás gyermekeiket, így muszáj felöltözniük.

Erre a célra most különösen alkalmas lenne a Jil Sander 2019-es őszi szettje, ami színben, mintázatban megegyező hálóinget és paplannak is beillő kabátot kínál a hideg napokra. Otthon is kényelmes viselet, és reggel csak a kabátkát kell felkapni hozzá.

 

A Viktor & Rolf 2003-as réteges kosztümje most jó szolgálatot tenne azoknak, akik gyakran vesznek részt online megbeszéléseken, tárgyalásokon. A mosást megkönnyítendő, egyben tartalmazza az egész heti ingadagot.

 

Az ékszerek ebben az élethelyzetben kissé háttérbe szorulnak, de talán mégsem, ha figyelembe vesszük a Maison Margiela 2012-es őszi couture maszkjait, melyek a szemeket, illetve az orr- és szájnyílást egyszerre védik és takarják.

 

A Central Saint Martins 2016-os őszi gyűjteményében találtunk rá erre a rózsás szettre, mely amellett, hogy feldobja a hangulatot, egyben tartalmazza a maszkot és a paplankabátot. Kényelmes védőöltözéknek is beillik. A Richard Quinn 2018-as őszi-téli repertoárjában egy szellősebb verzió kapott helyet, hozzáillő bukósisakkal.

Bár a járványhelyzet, amiben most élünk, egyáltalán nem vicces, a válságos időkben is érdemes megtalálni azokat a pontokat, amelyek pusztán megmosolyogtatják, vagy kreativitásra buzdítják az embert. Ahogy nagymamám mondogatta régen: az emberek a háborúkban is megtalálták a módját annak, hogy viccelődjenek. Ezek a divatkreációk tényleg mosolyt gerjesztenek, és, ha másért nem, hát pont ezért már megérte megalkotni őket!

Kiemelt kép: Michel Dufour/Wirelmage/Getty Images.

Cikkfotók: Instagram, Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés