Az emberi kreativitás nem ismer határokat, és erre nap, mint kapjuk is a bizonyítékokat. Nicole McLaughlin mindössze huszonhét éves, de mostanra már biztosan magáénak tudhatja az elmúlt évek legmenőbb dizájnerének címét.

Nicole McLaughlin bármiből bármit elkészít

Nicole különleges tehetsége abban rejlik, hogy olyan dolgokból is divatos kiegészítőt tud csinálni, amire mások még álmukban sem gondolnának. Legyen az egy pár vajas croissant, egy tubus fogkrém vagy néhány zacskó gumicukor, ő egyből divatot csinál belőle.

A lány sokáig a Reebok grafikusa volt, így különleges útra tévedt karrierjét is cipőfronton kezdte. Először munka után, hobbiból kezdett el gyártani furcsábbnál furcsább alapanyagokból és textilhulladékból cipőket, majd a palettát mostanra egyéb ruhadarabokra és használati tárgyakra is kibővítette.

Textil alapú munkáihoz kizárólag másodkézből vásárolt anyagokat használ, ezzel is a környezettudatos tervezést támogatva. Szó szerint bármiből bármit elkészít, elmondása szerint mindig hord magánál egy barkácsfelszerelést, ha hirtelen rátörne az ihlet.

Bár kezdetben kizárólag saját szórakozásból alkotott, végül úgy döntött, Instagramra viszi a műalkotásait, ahogy ő nevezi a munkáit. Nem döntött rosszul, hiszen az emberek imádják a műveit. Gyakran tart dizájn workshopokat a Puma és az Adidas együttműködésével, bizonyos alkotásait pedig meg is lehet venni. Az eladás jelenleg ugyan szünetel, de addig is hoztunk néhány képet szemezgetni a kollekciójából.

Főkép: Nicole McLaughlin/Instagram.

 

  • Megosztás:
hirdetés