Amikor a tervezők fantáziája meglódul, néha a hordhatóságot és a funkciót a művészi ihletettség mögé helyezve, egészen csiricsáré, olykor pedig vicces dizájner cuccok pattannak ki a fejükből.

hirdetés

Az alábbi kiegészítőket sokkal inkább egy kiállítás megfejthetetlen tárgyaiként, semmint az utcai divat részeként tudnánk elképzelni, de persze akadnak olyanok, akik büszkén viselik ezeket a darabokat.

Az igazán elvetemült divatimádók már nem érik be ilyen-olyan, könnyen lemásolható tucatholmikkal, sőt, a szimplán extravagáns, vagy couture kreációkat is túlszárnyalva, valahol a meghökkentő és értelmezhetetlen divatkiegésztőknél húzzák be a féket, melyek nem bukkannak fel mindennap az utcákon.

A különleges ruhákat, cipőket és táskákat persze sokan szeretik, de van egy pont a divatban, amikor már többről van szó, és mondjuk ki őszintén, a furcsaság irányába szalad a képzelet. A szoborszerű, hordhatatlannak tűnő lábbelik, valamint a dísztárgynak is beillő táskák, kifejezetten jól mutatnának egy műgyűjtő polcán, de az utcán csak meghökkentést keltenek.

Furcsa dizájner cuccok a hobbidivatolók gyűjteményéből

Egyesek számára a divat olyan hobbit jelent, ami már rég túllőtt azon a célon, hogy pusztán jól nézzenek ki. Igazi vadászokról van szó, akik mindenre lecsapnak, ami mások számára csak egy drága giccset jelent. A képekből persze kitűnik, cseppet sem feltétel számukra az, hogy az adott darab szép, vagy netalántán emberi viselésre alkalmas legyen. Minél meghökkentőbb, annál jobb!

Ezt az alkalmi cipőt Austin Powers simán megirigyelné, és valóban jól illene a barokkos csipkegallérjához.

Szóhoz sem jutunk, annyira gyönyörű ez a két kombináció.

A Louis Vuitton bolygós táskája olyan, mint gyermekkorunk feledhetetlen búgócsigája, de ez a legkevesebb baja, a gond inkább az, hogy csak pici és lapos dolgok férnek bele.

Székláb, vagy csizma? Nehéz eldönteni.

Végül is, miért ne lehetne festmény a cipő sarkán? Tényleg, miért?

Bámulatosan tudja változtatni az alakját! Ha akarja, olyan, mint a szőrpamacs vagy paróka, vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. – írta egykor Csukás István Pom Pom-ról, és igaza volt, valóban bámulatos, még ennek a cipőnek is jól áll.

Az edzőcipő túlságosan triviális lenne. Mindenki hord edzőcipőt. Na, de ilyen kettő az egyben kreációt? Zseniális!

Az egész öltözék úgy, ahogy van, megfejthetetlen. Legalábbis az indítéka, az ihletése. Bár a baseball sapka alakú táska kifejezetten menő.

Mert mindig kell egy óra, ami kéznél van.

Edzőcipővé alakítható öltönycipő: szuper ötlet, de miért is jó ez?

Maradjunk annyiban, hogy a Louis Vuitton tényleg mindenre ad, és ennek a divattárgynak még értelme, sőt funkciója is van: kapaszkodj meg, mert ez egy vezeték nélküli fülhallgató szettet tároló nyaklánc. Igen, a menőség csúcsa!

Van, aki sportot űz abból, hogy hülyén öltözködik, de minden kreatív csodabogár mögött áll egy tervező, aki ezt szívvel-lélekkel támogatja.

Kiemelt kép: Matthew Sperzel/Getty Images.

  • Megosztás: