Amióta a maszk viselése beépült a mindennapjainkba, számos divathóbort táptalaja lett. Legtöbbjük arra irányul csupán, hogy dekoratívabbá tegye az arcunkat kitakaró védőeszközt, ám végre egy hasznos trükk is felbukkant az ötletek között, ami egy füst alatt megoldást teremt a mutatósságra és a praktikumra.

hirdetés

Tavasz óta élünk együtt a védelmünkre szolgáló arcmaszkkal, de mióta kötelező kiegészítővé avanzsált, már-már megszokottnak tűnik a reggeli mantra: táska, telefon, kulcs, maszk. Sehová nem indulunk el nélküle, és a téli időjárásnak köszönhetően, bizony arra is gondolnunk kell, hogy legyen utánpótlás a táskánkban, ha cserélnünk kell az arcvédőt, mert átnedvesedett.

A maszk nagyon hasznos a járványhelyzet időszakában, és bár időnként némi bosszúsággal jár a viselése, a környezetünkben lévő emberek, és önmagunk védelme megéri a vele járó áldozatokat. Lehet, hogy egy időre kispadra küldte a sminket, de talán nem is baj, ha festék nélkül is meg tudjuk látni magunkban a szépet, másrészről pedig, a kreativitásnak a félig eltakart arc sem szabhat határokat.

Bizonyára az új jelenség, a maszkne – a maszkviseléstől kialakult akné – is sokak számára okoz kellemetlenségeket, ám ezek a nem kívánatos tünetek csak még inkább felhívják a figyelmünket a gondos bőrápolás fontosságára. A legtöbb kényelmetlenségre tényleg van megoldás, mint például a szemüveg bepárásodására, vagy a felesleges igazgatásokra, amelyekkel a maszk beszennyeződését kockáztatjuk.

 

Sok embernek mégis a védőeszköz cserélése és ide-oda hurcolása okoz problémát, hiszen az autóban – ahol egyedüli utasok és egy háztartásban élők számára nem kötelező -, többen leveszik, így felmerül a tárolás kérdése, és az, hogyan lehetne mindig kéznél ilyen esetekben. A járműből kiszállva ugyanis rögtön fel kell venni, de előfordul, hogy a táska mélyére keveredik.

Sokan egyszerűen lehúzzák az állukra, de a benti meleg és a kinti hideg levegő hatására így könnyebben bepálik a bőr, a maszk pedig átnedvesedhet az izzadságtól. Előfordul, hogy az utcán is cserére szorul az arcmaszk, hiszen a lehelettől hamar pára alakul ki a lezárt felületen, amire rásegít a hideg télies időjárás.

Ilyenkor jó, ha a kezed ügyében van egy másik darab, mivel a nedves anyagfelület már nem véd olyan jól, és higiéniai szempontból sem túl előnyös. Az elázott anyag melegágya lehet a baktériumoknak és vírusoknak, ezért mindenképp érdemes pótmaszkot tartani magadnál. Az új trend összességében ezekre a macerás helyzetekre kínál rém egyszerű, ráadásul roppant dekoratív megoldást.

Apró, de hasznos segítség, amitől egyszerűbb lesz a maszk viselése

A nagykabátba, sálba burkolózás, plusz a sapka és arcmaszk kombinációja, kényelmi szempontból kissé háttérbe szorította az ékszereket, így a maszklánc megjelenése némi kompenzációnak is felfogható. A szemüveglánc mintájára született meg az új kiegészítő, ami divatelemként éppúgy jól működik, és tényleg szerethető. Egy hosszabb gyöngysorra is szerelhetsz még egy kapcsot, hogy az arcvédő mindkét fülpántjára fel tudd applikálni, vagy átalakíthatsz egy szemüvegláncot erre a célra.

Vannak, akik a szemüvegszárakra felhúzható két kis hurkon bújtatják át a védőeszköz pántjait, majd görcsöt kötnek rá, de nyilván nem ez a legszebb kivitelezés. A legjobb, két jól záródó kapoccsal átalakítani a praktikus láncot, de néhány gyöngy és két ékszerkapocs megvásárlásával, te magad is elkészítheted a mutatós kiegészítődet.

Bátran elszabadulhat a fantáziád: használhatsz fémszínű láncot, rálógathatsz csillogó díszítéseket, vagy színes gyöngyökből alakíthatod ki a divatos maszktartót, amivel a nyakadba lógathatod, vagy átfűzheted a táskád pántján a védőeszközt, amíg autóban ülsz. Mindkettő jó megoldásnak tűnik a cseremaszkok tárolására is.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés