Bár a rendszeres gyaloglás és a futás tökéletesen leszálkásítja a lábakat és karban tartja az izmokat, a combokat és a feneket másféle gyakorlatokkal is meg lehet dolgoztatni.

hirdetés

A combok nemcsak a lerakódott zsírrétegtől, hanem a renyhe izomzattól is vastagabbnak tűnhetnek. Az alábbi edzésprogram ugyan az egész testre koncentrál, azért a hasizmokon kívül a láb- és fenékformálásra is nagy hangsúlyt fektet.

Ha van egy kis súlytöbbleted, fontos megjegyezni, hogy az alakformáló torna önmagában nem elég ahhoz, hogy ledolgozd az izmaidat elfedő zsírréteget. Ám nem is felesleges időtöltés, hiszen minél tónusosabbak az izmok, annál feszesebb, formásabb a test, a fejlettebb izmok pedig jobban pörgetik az anyagcserét.

30 perc alakformáló torna

Az alakformáló torna tehát nagy segítséget jelent a diéta alatt is, mert több kalóriát tudsz így elégetni. Ám ahhoz, hogy a pluszkilók megmoccanjanak, kiegészítő edzésekre is szükség lesz, melyek jobban feltornásszák a pulzusodat.

Igaz, az alakformálás leghatékonyabb módja a súlyzós izomterhelés, de ha kezdő vagy, végezd fokozatosan a feszesítést. Az alábbi torna a plöttyedt test és az elmászó kontúrok ellenszere, persze sokkal tovább juthatsz, ha kardiózással, illetve súlyzós edzésekkel kombinálod az itt látható gyakorlatsort.

 

Ez a könnyített változat ugyanúgy átmozgatja minden porcikádat, és praktikus otthoni edzésprogram, hiszen nem kell tornaeszközöket használnod. Hetente többször iktasd be a napirendedbe a feladatokat, de ha zsírégetésre van szükséged, ne ragadj le pusztán a feszesítésnél. Az utóbbi is fontos, mert a zsírvesztés után segít visszaállítani a megereszkedett bőrt, a tónusosabb izmok pedig szép formát adnak a testnek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés