A tartós fogyás egyik alappillére a rendszeres testmozgás. Erre az egyik legjobb alternatíva a kardió edzés, ami sokféle lehet. Választhatsz futást, úszást, biciklizést, vagy akár otthon is végrehajthatsz egy jól összerakott feladatsort. Ezt a táncos egyveleget még élvezni is fogod!

hirdetés

Az álomalak eléréséhez nem elég a megfelelő táplálkozás, hanem rendszeres mozgással is érdemes megtámogatni a diétát. Így a test nemcsak súlyt veszít, hanem sokkal izmosabbá, tónusosabbá válik. Ha pedig az edzés beépül az életedbe, akkor a súlycsökkenés is tartós lesz, és nehezebben alakul ki jojó-effektus.

Bár a saját testsúllyal végezhető edzések nagyon népszerűek, nem szabad megfeledkezni a jó öreg kardióról sem, hiszen még mindig ez a leghatékonyabb mozgásforma, ha a súlyvesztés a cél.

A kardió tevékenység lényege, hogy felpörgeti a pulzust, így az zsírégető tartományba kerül. Természetesen ez nemcsak ugrálással érhető el, sőt az a legjobb, ha váltják egymást a magas intenzitású, illetve az erősítő gyakorlatok. A folyamat beindulásához már elegendő napi 30-40 perc mozgás, ám a kulcs itt is a rendszeresség. Az aktív életmód hatására megváltoznak a szervezetben az anyagcsere-folyamatok, ezáltal a zsíranyagcsere fokozódik.

Táncos kardió edzés, ami az egész testet megmozgatja

Sokan a kardió edzéseket azért nem kedvelik, mert túlságosan megerőltetőnek, unalmasnak tartják. Nos, ez a feladatsor számos kardió elemet tartalmaz, amelyek kiegészülnek táncos és kick-box mozdulatokkal, ettől aztán igazán pörgőssé és vidámmá válik a karcsúsító program.

Nem szükséges hozzá előedzettség, kezdők is nyugodtan belevághatnak. Ha elsőre túlságosan erősnek ítéled meg a gyakorlatok intenzitását, akkor végezheted őket akár gyengített formában is, ám nem kell aggódni, pár alkalom után könnyedén fel tudod majd venni a tempót.

A feladatsor rögtön ugrálással kezdődik, amitől felpörög a pulzus, majd a videó többi részében egymást követik a magasabb, illetve az alacsonyabb intenzitású gyakorlatok. Alaposan átmozgatásra kerül az egész test, egy izomcsoport sem marad ki a mókából.

 

Ebben az esetben sem szabad megfeledkezni a bemelegítésről, és az edzés utáni nyújtásról, hiszen így nagyobb eséllyel elkerülhetőek a sérülések.

Ez a tréning, akkor lesz a leghatékonyabb, ha megfelelő diétával párosul, és, hogy ne tornázd le magadról az izmokat, érdemes kiegészíteni más mozgásformákkal is, például súlyzós edzésekkel.

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés