Ez a rendkívül egyszerű lépésekből álló arcmasszázs percek alatt felfrissíti a fáradt bőr megjelenését. Nem muszáj rögtön kozmetikushoz rohanni, ha kissé lestrapált bőrképpel indul az év.

hirdetés

A fáradtság időnként mindenkit utolér, ráadásul a tüneteket nem csupán fizikailag lehet érzékelni, a kimerültség az arcon is látványos nyomokat hagy. Az őszi-téli időszakban egyébként is jellemző, hogy egy kicsit felborul a bioritmus a korai sötétedésből adódóan, de az ünnepi időszak okozta hajtás sem sokat lendít az energiaszinten. Noha a probléma az év bármely időszakában jelentkezhet, ilyenkor valahogy könnyedén tetőzik a fáradtságmérő szintje.

Megesik, hogy egy-egy időszakban elmarad a gondos bőrápolás, vagy megszalad az alkoholfogyasztás a buliknak köszönhetően, esetleg kevesebb időt töltünk a szabadban, többet stresszelünk, nem alszunk eleget. A bőrünk hasonlóképpen jelzi, ha munkával vagy hajnalig tartó partizással csapjuk szét magunkat, de arról is képet ad – sajnos – amikor épp egy szezonális náthából lábalunk ki. A lestrapált képet mutató arcbőr hátterében sokminden állhat, és abból is sejthetjük, hogy ezzel küzdünk, ha gyakran megkapjuk a kérdést, hogy mi a baj.

Az arcunk mindent elárul, a szezonális sápadtság és a lestrapált arcbőr kombinációja pedig pluszéveket pakolhat rá a megjelenésünkre. Nem feltétlenül áll ilyenkor jelentősebb ok a háttérben. A szimpla kimerültség is bőven elegendő ahhoz, hogy a szemkörnyéki terület duzzadttá váljon, a vonások megereszkedjenek és az arc beessen, tónustalanná váljon.

Természetesen az elsődleges megoldás a kielégítő, pihentető alvás, valamint a tudatos arcápolási rutin, az egészséges étkezés és mozgás is sokat segít a helyzeten. Ha reggel mégis nyúzott, fáradt arc köszön vissza a tükörből, célszerű bevetni egy egyszerű masszázst, ami gyors segítségként, tűzoltásként szolgálhat. Hosszú távon önmagában nem elegendő ahhoz, hogy maximálisan orvosolja és eltüntesse a fáradtság nyomait, ám látványosan felfrissíti az arcbőrt.

 

Arcmasszázs fáradt bőr ellen

Noha érett bőrön sokkal szembetűnőbb jeleket mutat a fáradtság, hiszen a kimerültség hatására látványosabbá válnak a ráncok és a megereszkedett kontúrok, valójában bármely korosztályt érintheti a nyúzottság problémája. Akár huszonévesen vagy harmincévesen is szembesülhet valaki azzal, hogy reggelente beindul a zombiüzemmód, ami bizony az arcon is durva nyomokat hagy. Kortól függetlenül lejjebb ereszkednek a vonások, a szemkörnyék megduzzad és karikássá válik, miközben az arc beesik és elveszíti teltségét, ragyogását. Ilyenkor mindenki idősebbnek tűnik pár évvel, azonban a probléma orvosolható.

Ez az egyszerű otthoni arcmasszázs csupán pár lépésből áll, de látványosan elűzi a reggeli fáradtság nyomait. Ha nyúzottan ébredsz, kimerült vagy, mindenképpen érdemes beiktatni a reggeli rutiba. A lépések könnyedén lekövethetők és tényleg üdébbé, frissebbé varázsolják a megjelenést.

 

De miért is jó az arcmasszázs? A megfelelő pontok stimulálása alaposan felpezsdíti a bőr alatti mikrokeringést, amely a tápanyagok és az oxigén szállításáért felel. Ennek köszönhetően az oxigéntranszport is fellendül, ami a bőr felfrissüléséhez vezet, hosszú távon pedig a ráncmegelőzésben, a bőr rugalmasságának megőrzésében van fontos szerepe.

Az izomzat megdolgoztatása, még ha csak pár percben is, egy kicsit felrázza a lestrapált arcbőrt. Ám ez a technika tényleg csak tűzoltásra alkalmas. Egy ideig elűzi a fáradtság jeleit és felfrissíti a megjelenést, azonban hosszú távon nem elegendő ahhoz, hogy a kimerültség nyomait véglegesen megszüntesse. Ahhoz, hogy az arc ne tűnjön öregebbnek és teltté, ragyogóvá váljon, kiegyensúlyozott életmódra van szükség.

Ennek a tudatos, egészséges étkezés, a jól kialakított rutin, a rendszeres mozgás és arcápolás éppúgy fontos részét képezi.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés