A bukkális arcmasszázs bizarrul hangzik, de hatékonysága régóta bizonyított. Úgy tartják, hogy ez a szokatlan eljárás a sebészi beavatkozások alternatívája lehet a bőr megfiatalításában.

A ráncok elleni küzdelem csakúgy, mint a mai szépségtrend, a természetes módszerek felé fordul, ezért olyan divatosak az arcmasszázsok, mint kiegészítő kezelések. Sokféle eljárás látott már napvilágot, az otthon végezhetőtől kezdve a kozmetikai kezelésekkel egybekötött, arcmasszírozó technikákig, melyek a bőr mélyebb rétegeit, sőt, az arc vázizomzatát is stimulálják, ezáltal fiatalosabb, üdébb megjelenés érhető el.

A Popsugar értesülései szerint Meghan hercegné is lelkes híve az arcfiatalító masszázsoknak, még egy meglehetősen furcsa kezelést is kipróbált, a bukkális masszázst, mely a szájon belül erősíti az arc izmait, így sokkal simább, feszesebb bőrképet garantál, hiszen nemcsak a bőrfelszínre fókuszál, hanem az arc mozgatásáért és tartásáért felelős izmokat veszi célba.

Meghan Markle is szájüregi masszázzsal szépül. Kép: Pool/Getty Images.

Szépségszakértő fejéből pattant ki a zseniális bukkális arcmasszázs

A bukkális arcmasszázs eredete Franciaországhoz köthető, ám azon túl, hogy kezdenek rákapni a hírességek, csak keveset hallunk róla. Joëlle Ciocco biokémikus fejlesztette ki a technikáját, aki az arc anatómiájának szentelte kutatásait és tanulmányait. Sok éven keresztül vizsgálta az arcizmok és a bőr felépítését, hogy megértse az öregedéssel járó változásokat.

A kozmetológus ötlete úttörőnek számít az arckontúrjavító és bőrfiatalító masszázstechnikák terén, de ma már világszerte népszerű, hatékonyságáról pedig egyre többen áradoznak. Joëlle Ciocco laboratóriumot és szépségszalont működtet Párizsban: a Centre de Soins Joëlle Ciocco Paris kozmetikai stúdiót és akadémiát mindenki ismeri Franciaországban. A L’Oréal globális arcszakértőjeként, az epidermisz tulajdonságait vizsgálja Joëlle Ciocco, akinek célja, hogy hosszú távú megoldást fejlesszen ki a ráncok berögződése ellen.

Ettől olyan hatékony a szájüregi masszázs

Az eljárás valóban szokatlan, hiszen az arc izmait nemcsak kívülről, hanem a szájüregen belül is stimulálja a kozmetikus. A kezelés a rágóizmokat, valamint a száj mozgatásáért és az arcmimikáért felelős izomtónusokat is fejleszti. Hasonló elméleten alapszik Fumiko Takatsu arcjógája, mely szintén az arcizmok edzését helyezi előtérbe. Fumiko a nyelvét használja a szájüreg masszírozására, hogy a szájkörnyéki ráncok kisimuljanak.

 

A bukkális masszázs elsőre kellemetlennek tűnhet, hiszen a fiatalodni vágyó kliens úgy érezheti magát a kozmetikusnál, mintha a fogorvosi székben ülne. A szakember a szájon belül matat, és megkeresi azokat a speciális pontokat, melyek stimulálásával az izmok erősödnek, javul az arc vérkeringése, ezáltal fokozottabban működhetnek a bőr természetes méregtelenítő folyamatai.

Az izomtónusok feljavításával az arcbőr feszesebb, tömörebb és simább felületű lesz. Megszűnnek az egyenetlenségek, a vázizomzat ellazításával pedig a mélyebb ráncok és barázdák is eltűnnek. Javul a bőrsejtek oxigénellátása, amitől frissebb, fiatalosabb lesz az arc.

Tíz kezelés után szívódnak fel a mélyebb ráncok

Az eljárást minden esetben szakképzett kozmetikus végzi, fogorvosi rendelőkre jellemző, steril környezetben. A kezelés ideje alatt feküdni kell, hiszen így lazul el legjobban az arc. Mivel elsőre szokatlan és kellemetlen a szájfalon keresztül elérhető arcizmok masszírozása, az első alkalommal csak tíz percig végzik a műveletet, majd kezelésenként fokozatosan növelik a masszázs időtartamát.

Állítólag hozzá lehet szokni, sőt, a harmadik-negyedik terápia után már élvezni is lehet a folyamatot, mert akkor sokkal könnyebb ellazítani az arcizmokat. Már az első kezelés után érezhető némi változás, az ötödik-hatodik alkalommal pedig már látható a módszer eredménye. Tíz bukkális arcmasszázs ajánlott, hogy a mélyebb ráncok is kisimuljanak, illetve a helyükre kerüljenek a megereszkedett arckontúrok. Az eljárás után a bőr fokozatosan megújul, még a színe is élettelivé, rózsássá válik. Az arczsír eloszlása is egyenletesebb lesz, amitől megszűnnek a beesett részek.

A szájüregi masszázs hátránya azonban, hogy a nyakra és dekoltázsra nem terjeszti ki hatását, ezért, ha valaki biztosra akar menni a bőrfiatalítást illetően, érdemes más masszázsmódszerekkel kombinálni az eljárást.

Kizárólag profival ajánlott elvégeztetni a műveletet, aki bukkális masszázsra szakosodott. Abszolút nem természetes és helyénvaló, ha a terápia végén zúzódások, sérülések nyomai láthatóak az arcon. Kis arcpuffadtság még normális, amennyiben hamar elmúlik a kezelés után. Tilos alkalmazni a módszert bőrgyulladás, herpesz, szájfertőzések, fogíny- és fogágybetegségek, vagy a szájüreget és a garatot érintő daganatos megbetegedések esetében. Hazánkban a szájüregi masszázs még nem tekinthető elterjedt módszernek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés