A biztonságos töltőanyagoknak köszönhetően az injekciós ráncfeltöltés és ajaknagyobbítás hibalehetőségei ma már abszolút lecsökkentek. Tudj meg néhány érdekességet róluk, mielőtt belevágnál!

hirdetés

Sokan vágynak telt orcákra, szép, sima bőrre, vastag ajkakra. A korszerű orvos-esztétikai beavatkozásoknak köszönhetően ezek ma már szinte mindenki számára elérhetőek, és ha profira bízzuk a beavatkozást, a végeredmény teljesen természetes lesz.

A ma használt töltőanyagok – amennyiben megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkező orvost választunk – teljesen biztonságosak. Hogy mit kell tudni róluk, arról Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője árul el néhány érdekességet.

A hialuronsav megtalálható a bőrben is

A szervezet természetes hialuronsav-termelése az idő előrehaladtával folyamatosan csökken. Az injekcióval pótolt hialuronsav azonban képes kitölteni ezt a hiányt, így hozzájárulva az arc természetesen feszesebb, fiatalosabb megjelenéséhez.

 

A töltőanyagok a ránc alá fecskendezve vizet kötnek meg, megduzzadnak, így pedig kisimítják azokat. Mivel a hialuronsavnak remek a nedvességmegkötő képessége, puhává és hidratálttá teszi a bőrt. Külsőleg, krémként vagy szérumként a bőrre kenve is használják, de látványos eredményre csak a hialuronsavas injekció képes.

Egyetlen injekció is képes a csodára

Az injektálható hialuronsav-alapú töltőanyagok egyre népszerűbbek világszerte, ennek pedig elsősorban az az oka, hogy akár egyszeri orvosi kezelést követően látványosan csökkentik a ráncokat.

– A kezelés hatása a kezelés indikációjától, az injekció típusától és a beadás helyétől függően általában 3-18 hónapig tarthat – árulja el Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista. Több kutatás is kimutatta, hogy a befecskendezett hialuronsav serkenti a szervezet kollagén-termelését, így hosszab távon simább és feszesebb lesz a bőr.

A jó töltőanyag észrevétlen

Valószínűleg az első és legfontosabb elvárás a töltőanyagokkal szemben, hogy természetes eredménnyel szolgáljanak, például egy ajakfeltöltés után senkinek ne jusson eszébe róla a kacsacsőr formája.

Az orvos-esztétikában az elsődleges cél mindig az, hogy a beavatkozás után a változás finom, természetes legyen, és a visszajelzések arról szóljanak, hogy milyen jól nézünk ki, milyen fiatalosak és kipihentek vagyunk.

Nagyon fontos a jó szakember

Az injekciózás is egyfajta művészet, ezért érdemes olyan művészt keresni, akinek tetszik a munkája, és akinek sok elégedett páciense volt már.

 

Minden orvosnak különbözik a filozófiája, technikája és a tapasztalati szintje, de ma már szerencsére számos lehetőségünk van arra, hogy alaposan tájékozódjunk, mielőtt szakembert választunk. A rosszul beadott injekció akár szövetelhalást, vagy akár vakságot is okozhat, úgyhogy semmiképp nem szabad túl olcsónak tűnő, nem szakember által végzett beavatkozást választani.

Javítható az eredmény, ha valami gond van

Ha mégsem tetszik az eredmény, egész másra gondoltunk, mielőtt belevágtunk a hialuronsavas töltésbe, nem kell aggódnunk – nyugtat meg a szakember. Előfordulhat, hogy szükség lehet további töltőanyag befecskendezésére, vagy ha szükséges, akár teljesen fel is lehet oldani a feleslegben beadott töltőanyagot egy hialuronidáz nevű enzimmel.

A hialuronsavas töltőanyagokat kb. 6-18 hónap alatt a test természetesen lebontja, így évente egyszer vagy kétszer kell kezelésekre járni a tökéletes megjelenés érdekében. Fontos megjegyezni, hogy a töltőanyag használata nem feltétlen akadályozza meg teljesen a bőr öregedését, így további töltőanyagra vagy egyéb kezelésekre is szükség lehet a megfelelő eredmények eléréséhez.

Forrás: New Beauty, purecom/Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés