A reggeli órákban elvégzett edzésnek számos előnye van, viszont sokak számára nehéz beiktatni a napirendbe. Pedig érdemes, hiszen nagyban hozzájárul a diéta sikeréhez.

hirdetés

A mai rohanó világban a legtöbben örülnek, ha hetente pár alkalommal beiktathatják a mozgást a mindennapjaikba, és ez legtöbbször az esti órákban történik. Pedig a reggeli edzés sokkal hatékonyabb, mint a délutáni testmozgás.

Egész testet átmozgató edzés

A reggeli torna jótékony hatását egész nap érezni, hiszen hosszabb távon sokkal fittebb és energikusabb leszel. Bőséges oxigénnel látja el az agyat és javul a koncentráció is. A mozgás hatására felszabaduló endorfin jótékonyan hat majd a hangulatodra, így egész nap könnyebben fogod venni az akadályokat.

Ha a súlyvesztés a cél, akkor is praktikusabb a reggeli edzés, az alacsony inzulinszint miatt a szervezet könnyebben tudja a zsírt energiává alakítani, és a plusz kilók is hamarabb leolvadnak. A szervezet a saját glikogén raktáraiból pótolja a mozgáshoz szükséges energiát, így kétszeres a mozgás hatása. Az anyagcserét szintén alaposan felpörgeti, főként, ha kardió mozgást végzel. A korai órákban a testet még nem fárasztotta le az egész napos munka, így hatékonyabb lesz a mozgás.

Egy 10 perces torna könnyedén beiktatható a mindennapokba és felpörgeti a szervezetet. Ebben a videóban könnyen végrehajtható gyakorlatok vannak, amelyek átmozgatják az egész testet. Érdemes naponta végrehajtani a gyakorlatokat vagy más mozgásformákkal kombinálni. Ha az edzés a mindennapjaid része, akár a pihenőnapokon is elvégezheted ezt a gyakorlatsort.

 

Természetesen a súlyvesztéshez elengedhetetlen a rendszeres mozgás és a megfelelő táplálkozás. Ám már napi 10 perc edzés is képes javítani az állóképességet és felpörgetni a szervezetet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: