Alig nyolc percet vesz igénybe ez a hasizom-erősítő edzés, ami hozzásegíthet az áhított álomhas eléréséhez. Önmagukban ezek a gyakorlatok még nem tesznek csodát, de az izmok alapos megdolgoztatásával hozzájárulnak ahhoz, hogy megszűnjön a szoros nadrágok problémája.

hirdetés

Lassan a könyökünkön jön ki, annyiszor hallottuk már, hogy nem létezik lokális zsírégetés, ám ez még nem jelenti azt, hogy a hasazás teljesen felesleges időpocséklás. Igaz, hogy a hasizom-erősítő gyakorlatok nem gyalulják le teljesen a makacs zsírpárnákat – különösen, ha nem változtatsz az életmódodon és az étkezési szokásaidon -, de az izmok stimulálásával könnyebben megmoccannak.

A nagyobb izomtömeg magasabb kalóriaigénnyel jár, tehát, amikor izmokat építesz, a zsírraktáradból is veszíthetsz. Ez nyilván intenzív edzés mellett mutatkozik meg a legjobban, vagyis akkor jársz jó úton, ha a haslapító gyakorlatok mellett időnként kardió jellegű mozgásformákat is beiktatsz.

A haskerület lefaragását a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás is előrelendíti. Koplalással pont az ellenkezőjét érheted el, ezért inkább arra törekedj, hogy a megdolgoztatott izmokat tápláld, és ne a zsírraktáraidat. Rostban gazdag étkezéssel javíthatod az emésztésedet, melynek belassulására szintén utalhat a kiálló pocak.

Otthon végezhető hasizom-erősítő gyakorlatok kezdőknek

A hasfal fejlesztése számos előnnyel jár amellett, hogy többé nem kell behúznod a hasad, ha testhezálló ruhát viselsz. A hasizmok összehúzódásával javul a zsigeri vérkeringés és az emésztés, ami az anyagcsere-folyamatokra is kedvezően hat.

 

Ezek a gyakorlatok a bőr feszesedését is elősegítik, az erősebb hasfal ugyanakkor javít a tartáson. Szúrd be a videóban látható feladatokat az edzésprogramodba, és ahogy belejössz, az ismétlések növelésével nehezítsd a dolgodat.

  • Megosztás:
hirdetés