Az aerob mozgásformákat érdemes megtámogatni pár erősítő gyakorlattal is. Így nemcsak zsírt veszít a szervezet, hanem sokkal szálkásabbá, tónusosabbá válik. A derékkarcsúsító edzés segítségével formásabb, feszesebb alakra tehetsz szert.

A súlyvesztéshez a kardió mozgásformák a legalkalmasabbak, hiszen így a pulzus zsírégető tartományba kerül, és elkezdi felhasználni a szervezet tartalékait. Ilyennek számít például a futás, biciklizés vagy az úszás. A súlytöbblettől függ, hogy kinek hány alkalom szükséges hetente, ám azok, akik kifejezetten mozgásszegény életmódot élnek, már kis változtatással szép eredményeket érhetnek el.

Ezt a folyamatot támogatják a lokális edzések, amelyek egy nagyobb edzésprogram részeit képezik. Míg az aerob mozgás hatására beindul a súlyvesztés, az erősítő gyakorlatsorok alakformáló hatással bírnak. Az izmok fejlődésével kontúrosabb, feszesebb lesz az adott terület, ami olykor centikben mérhető karcsúsodást jelent. A kontúrtalan, felpuhult derékív sokkal szélesebbnek tűnik, pláne, ha kis puklikat szorít fel a nadrág derékszabása. Ha tónusosabbá, szálkásabbá válik ez a testtájék, az gyakran egy-két centi veszteséggel jár.

Derékkarcsúsító edzés 10 percben: vékonyabb vonalak, laposabb has

A legtöbb nő vékony derékról és formás csípőről álmodik, sajnos ez alkat kérdése is, ám a rendszeres edzéssel szépen karcsúsítható ez a terület. Ha az itt található izmok renyhék, akkor könnyen lerakódik a felesleg, amitől az egész alkat sokkal testesebbnek tűnik.

Ezek a gyakorlatok kifejezetten a külső és az oldalsó hasizmokat dolgoztatják meg, amelyek idővel sokkal feszesebbé válnak, így szépen összefogják a derékívet. A videóban látható torna nemcsak a derekat vékonyítja, hanem a hasat is laposítja, így más mozgással kiegészítve hamar tónusosabb testet farag. A hasra ható gyakorlatok javítják a hasüregi vérkeringést, ezáltal gyorsul az anyagcsere.

 

A súlyvesztés alapja a megfelelő táplálkozás, ezért ebben az esetben is elengedhetetlen az egészséges ételek fogyasztása.

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés