A pilates egyik legnagyobb előnye, hogy otthon is könnyedén elvégezhető, és nincs hozzá szükség különleges eszközökre. A mozdulatsorok jó hatással vannak a gerincre és javítják a tartást, miközben fejlesztik az izomzatot, és eltüntetik a testkontúrt egyenetlenné tévő felesleget.

hirdetés

Tény, hogy a hatékony súlyvesztéshez elengedhetetlen a kardió mozgás, valamint a megfelelő diéta, ám a feszesítésről sem érdemes megfeledkezni. A pilates a mélyizmokat is megdolgoztatja, így célzottan ösztönzi munkára a kritikus területeket. A rendszeres mozgás az anyagcsere-folyamatokra szintén pozitív hatással van, valamint az erősítő gyakorlatokkal a bőrmegereszkedés mértéke is csökkenthető.

A felpuhult kötőszövetek sokkal szélesebbnek mutatják a sziluettet, ezért a zsírbontó edzések mellett, érdemes beiktatni az alakformáló, feszesítő gyakorlatsorokat. A pilates nem csak szépen kontúrozza a testet, hanem a fogyást úgyszintén elősegíti. A tartós súlyvesztéshez azonban elengedhetetlen az intenzív testmozgás, ezért kiegészítés gyanánt jó alternatíva lehet például az aerobik vagy a futás. A tápanyagokban gazdag és izomfejlődést segítő étrendről sem szabad megfeledkezni, hiszen ez nagyban segíti a folyamatot.

Pilates otthon: hatékonyan formál és feszesít

A pilates olyan testrészeket, izomcsoportokat is megmozgat, amelyeket más tornával csak kevésbé lehet aktiválni. A lényegét a speciálisan felépített gyakorlatsorok adják, melyek az egész izomzatot egyenletesen, harmonikusan erősítik. A törzsizmokat megmozgató edzés javítja a tartást, pozitívan hat a gerinc állapotára, valamint az ülőmunkával egyoldalúan terhelt hátizmokat is formába hozza.

 

Fontos a megfelelő levegővétel, hiszen a helyes légzéstechnika segítségével az alsóbb izomcsoportok is könnyedén bevonhatóak a mozgásba.

Már heti pár alkalom is formálja a testet, így a kitartó munka hamar szép eredményeket hoz. A felpuhult kontúrok feszesednek, a helyes légzéstechnika pedig javítja a szervezet oxigénellátottságát. A mozdulatsorok megdolgoztatják a mélyebb izmokat, így igazán hatékonyak.

Fontos, hogy ne kapkodd el a gyakorlatokat, hiszen a kitartott mozdulatok sokkal hatékonyabbak. Ez a videó kifejezetten a fenékre és a hasra koncentrál, erősíti az izmokat, feljebb tolja a popsit, formálja a kontúrokat, és leradírozza a kis felesleget a hastájékról.

A gyakorlatsor közben figyelj a helyes tartásra, illetve a légzéstechnikára, hiszen így lesz igazán hatékony a pilates. Nagyszerű stresszoldó, mivel a mozdulatsorok egyensúlyt teremtenek a légzéssel, elősegítik a befelé figyelést és lenyugtatnak. Eszközök nélkül, otthon is elvégezheted, rendkívül lakásbarát, nem tartalmaz ugrálást, csupán egy szőnyegre lesz szükséged.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés