A bikiniszezon már lefutott, ez igaz, de ettől még nem érdemes szemet hunyni a zsírpárnák felett. Ez a rövidke, de intenzív hasizomtorna leszámol a hurkákkal, erősíti az izmokat, illetve a renyhe bőrt is feszesebbé teszi.

Amellett, hogy a hasi hízás derékbántalmakhoz, és számos egészségügyi problémához vezethet, az őszi ruhatárfrissítést is befolyásolhatja, hiszen a kidomborodó, vagy lógó pocak jó néhány ruhafazonnak stoptáblát mutathat. Ha nem szeretnéd, hogy télre elmérgesedjen a helyzet, egy szuper haslapító edzéssel elejét veheted a zsírpárnák gyarapodásának.

A hasizomtorna persze, önmagában nem elég, különösen, ha a bőr is megereszkedett. Fontos a kiegyensúlyozott, egészséges étrend, a megfelelő folyadékbevitel, illetve a rostokban gazdag táplálkozás, melyek megalapozzák a zsíranyagcsere, illetve az emésztés normál működését.

10 perces hasizomtorna

A tízperces hasizom-erősítő programot kiegészítésként végezd, mellette iktass be időnként kardió jellegű mozgásformákat, melyek mindent átmozgatnak, illetve a zsírégető tartományba tornásszák fel a pulzusszámot. Ha rád tör a nassolás, válassz egészséges, de ízletes alternatívákat. Amennyiben stresszhelyzetek után gyakran nyúlsz az édességek felé, válassz szénhidrát- és zsírszegény finomságokat, melyek rostokkal telítenek el.

 

A rapid edzések csak akkor hatékonyak, ha az életmódban is változás történik, hiszen a hasi hízásnak számos oka lehet a genetikai hajlamon kívül. Az alábbi videóban intenzív gyakorlatokat láthatsz, melyek a hasfal minden izomcsoportját megmozgatják. Nem mindegyik feladat alkalmas kezdők számára, ezért fontos, hogy ha első próbálkozásra nem megy, ne erőltesd, tarts rövidebb és hosszabb szüneteket, és próbáld a saját tempódat, ritmusodat tartani.

A helyes levegővételre szintén nem árt odafigyelni, hiszen hozzájárul a torna hatékonyságához. Ha eleinte kihagyod a számodra nehezebb gyakorlatokat, nem baj, de idővel, apránként növeld a teljesítményed, vagyis az erőnlétedhez mérten, a nehezebb mozdulatsorokat is iktasd be. Hogy megelőzd az esetleges sérüléseket, alaposan melegítsd be az izmaidat, és csak azután láss hozzá a hasizom-erősítő feladatokhoz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés