A hasi hízás leggyakoribb típusa a köldök alatt megjelenő úszógumi, amitől puhább, párnásabb a hasfal, leüléskor pedig redőzik. Felülések nélkül is visszahúzódhat a kitüremkedő pocak!

Tavasszal több erőt érzünk magunkban a sportoláshoz, illetve a megújulás vágya is lázasan hajt minket. Persze jó, ha lelkileg felvértezzük magunkat, de mielőtt belevágnánk az edzésbe, nem árt figyelembe venni a jelenlegi fizikai állapotunkat és erőnlétünket. Ha télen hanyagoltuk a testmozgást, valószínűleg berozsdásodtunk picit, így ehhez mérten érdemes kialakítanunk egy fokozatosságra épülő edzésrutint.

Kezdőként jobb, ha eleinte többet sétálunk a szabadban, lift helyett lépcsőzünk, autó helyett kerékpárral közlekedünk. A hasfal erősítését sem rögtön a legnehezebb feladatokkal kell kezdenünk, mert, ha túlbecsüljük az erőnlétünket, és mindent akarunk egyszerre, annak könnyen sérülés, izomhúzódás lehet a vége.

Az sem visz előbbre minket, ha rögtön összehozunk egy kiadós derékfájást, vagyis az a fő, hogy apránként mindennap mozgolódjunk picit, majd fokozatosan váltsunk nehezebb feladatokra, de mindig a fizikai állapotunknak megfelelően vállaljunk többet, és többet.

3 pofonegyszerű hasizom-erősítő gyakorlat kezdőknek

Kevés nőnek deszkalapos a hasa, de a köldöktáji úszógumik mellett nem feltétlenül tapasztalható jelentős súlytöbblet. A kitüremkedő pocak jelensége a vékony testalkatúakat is érintheti, hiszen legfőképpen a mozgáshiány, illetve az izmok elhanyagolása következtében alakul ki. Az alhasi hízás első jeleit a farmernadrágunkon érezhetjük, vagyis biztosak lehetünk abban, hogyha szorít, bevág és kényelmetlen, akkor ideje munkára fogni a hasizmainkat.

 

A videóban látható egyszerű gyakorlatokat kezdőknek ajánljuk. Önmagában, ez a három tornafeladat még nem tesz csodát, csak bemelegíti és megdolgoztatja az eltunyult izmokat, ám, ha mindennap becsületesen végigcsináljuk, egy hét után már megtapasztalhatjuk a változást. Miután felhoztuk egy szintre az ellustult izmokat, a következő héten erősebb edzésgyakorlatokra válthatunk, amiket kiegészíthetünk kardió jellegű mozgásformákkal.

Ha az alapfeladatok mellett napi szinten végzünk valamilyen könnyedebb testmozgást, mint amilyen a séta, vagy a biciklizés, hamarabb javulhat az állóképességünk, amire szükségünk lesz a nehezebb gyakorlatoknál. Ez az edzés alakmegőrzésre is alkalmas.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés