A megfelelő testmozgás egész évben kifejezetten fontos, egy rendszeresen, naponta elvégzett 10 perces HIIT-edzés pedig könnyedén bezsúfolható a mindennapokba. Megesik, hogy az ünnepek alatt szinte észrevétlenül felcsúszik pár plusz kiló, hiszen a karácsonyi családi lakoma és a szilveszteri dínom-dánom sem az önmegtartóztatásról szól. Önmarcangolás helyett azonban sokkal célravezetőbb bevetni egy hatékony tornát, ami megfelelő étkezés mellett segít leadni a kisebb felesleget.

hirdetés

 

Az ünnepi időszak sokak számára a pihenésről, a családi összejövetelekről, valamint a lelassulásról szól, és ez így van rendjén. Az egész éves feszített tempó után jól esik kicsit kitörni a szigorú időbeosztások és az egyre csak sokasodó teendők szorításából, így érthető, ha sokan hátra dőlve élvezték a szabadságukat. A pihenésre is nagy szüksége van a szervezetnek, de sajnos a kalóriadús ünnepi fogások mellett hamar megbosszulja magát a mozgáshiány.

Nem véletlen, hogy az újévi fogadalmak többsége a gyakoribb testmozgásra való önbuzdításról szól. A legtöbben karácsony és szilveszter után szeretnének minél gyorsabban megszabadulni az esztétikailag zavaró feleslegtől és a folyamatos teltségérzettől. A könnyed, diétás étrend bevezetése mellett olyan edzést kell választani, ami kifejezetten hatékony zsírégető mozgásforma, felpörgeti az anyagcserét és hosszútávon látható eredménnyel szolgál.

A HIIT az egyik legjobb zsírégető: garantáltan olvadnak tőle a kilók

A HIIT, vagyis az intervallumedzés lényege, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet, hiszen a csúcsra pörgetett szakaszokat kevésbé intenzív feladatok váltják,  így a nagyobb erőbedobást kívánó etapok során több energiát használ el a szervezet, mintha monoton, egyenletes tempóban dolgozna.

A HIIT-edzés az egyik legjobb zsírégető torna, mert nagymértékben növeli a test oxigénfelhasználását, és ezáltal igencsak felpörgeti az anyagcserét, sőt az utóégető hatás sem marad el.

10 perces, de hatékony gyakorlatsor, ami könnyedén beilleszthető a mindennapokba

Pamela Reif edzései nem ismeretlenek az internet világában jártas testmozgást végzők számára, az életmód-tanácsadó blogger igencsak gyakran jelentkezik új, változatos videókkal, amiknek segítségével könnyebben robban le a súlyfelesleg.

 

Pamela többféle edzésformát mutat be videóival, így a kitartás sem lesz lehetetlen feladat a fogyni vágyók számára. A HIIT-edzései különösen változatosak és hatékonyak, ebben a videójában pedig egy mindössze 10 perces gyakorlatsort mutat be, ami a legsűrűbb napokon is beiktatható a szoros időbeosztásba.

Érdemes rendszeresen elvégezni az edzést, így a hatás nem marad el, hamarosan búcsút inthetsz a szűk nadrág problémájának. Pamela edzéseivel hosszú távon fantasztikus eredmény érhető el, hétvégeken akár a családdal is ki lehet próbálni a táncos edzésprogramjait, melyek kikapcsolódásnak sem utolsók, miközben elősegítik a zsírégetést.

A pihenős napokon sem nagy kunszt végigcsinálni ezt a mindössze 10 perces edzést, ráadásul megéri rászánni azt a néhány percet, hiszen lendületet ad és felpörgeti az anyagcserét. Ennek köszönhetően a sunyiban felkúszó téli súlyfeleslegnek is elejét veheted.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés