Még ha nem is festi ki magát sűrűn az ember lánya, egy könnyen elsajátítható, egyszerű smink bármikor jól jöhet, hiszen megdobja az önbizalmat, akár a fáradtan induló napokon is.

hirdetés

Az egyszerűség elvét szem előtt tartó, minimalista smink lényege, hogy nem ellensége a természetességnek. Hagyja érvényesülni az arc előnyös vonásait, és nem a bőr textúrájának takargatásán, hanem a finom, élénkítő színhatásokon, valamint a harmonikus összhangon alapszik.

A mottó ez esetben, hogy a kevesebb több, és ez az elv a felhasznált termékek számában is megmutatkozik. Éppúgy, ahogy a kapszulagardrób az öltözködésben, a minimalista neszesszer szintén az alapkellékekre fókuszál. Elég a legalapvetőbb sminktermékekre hagyatkozni, hogy frissebbnek, üdébbnek tűnjön az arc.

Visszafogott, egyszerű smink, ami gyönyörűen élénkíti a megjelenést

Feltűnő színek, illetve profi alapozási trükkök nélkül is elérhető, hogy kipihentebb, élénkebb hatást keltsen a megjelenés. Egy letisztult, egyszerű smink elkészítése nem nagy ördöngösség, még a rutintalan, tapasztalatlan sminkelők is könnyedén megbirkóznak vele a reggeli kapkodásban.

Caroline Barnes sminkmester és a Max Factor UK nagykövete mindig praktikus, a mindennapokban jól felhasználható tanácsokkal látja el a nőket, hiszen saját maga éppúgy tapasztalja, hogy sokaknál a kellő rutin vagy idő hiánya miatt sikkad el a smink felrakása.

 

Legyen szó fiatal vagy érett bőrről, úgy véli, hogy az egyszerű, visszafogott smink előnyeit érdemes kiaknázni, hiszen egy szépen összeállított karaktersmink nem vesz el a természetességből, ugyanakkor bársonyos megjelenésű bőrt, illetve egészséges arctónust varázsol viselőjének.

Ebben a videóban üde tavaszi színeket használ, és kizárólag olyan sminktermékeket alkalmaz, melyek nemcsak dekoratívabbá teszik a visszafogott alapsminket, hanem egyben ápolják is a bőrt.

Ragyogásfokozó, hidratáló szérummal kezdi a folyamatot, amely hialuronsavval és niacinamiddal támogatja a hámréteg belső egyensúlyát. Egyszerűen felvihető és eldolgozható, stift típusú alapozóval folytatja, amit csak a sötétebb területekre visz fel, hogy csökkentse a bőr árnyalatkülönbségeit, ezáltal egységesebbnek, simább felületűnek mutatkozzon az arcbőr.

Ecset helyett az ujjaival egyengeti el az alapozót, ami láthatóan nem nyújt erős fedést, a szeplők és foltocskák feltűnnek alóla, mégis frissebbnek mutatja a bőrképet. Azután természetes agyagárnyalatú, stift kiszerelésben kapható bronzosítót alkalmaz, amely szinte hozzásimul a bőrtónushoz. Leginkább az arccsontját emeli ki az árnyékolással, ezáltal a világosabb szemkörnyék üdébbnek hat. A natúr alapozás lényege, hogy csak kiemel, nem takar.

Krémes állagú pirosítót, illetve ragyogást adó balzsamot használ highlighter gyanánt. A szemöldök kiemelése és pomádézása után krémes állagú, barackszínű szemfestéket visz fel, amely csodásan élénkíti és megnyitja a tekintetet. Az ajkait hasonló, természetes árnyalatokkal hangsúlyozza. Bár összességében fél órán keresztül sminkeli magát, egy ilyen egyszerű, alapkellékeket igénylő smink kis rutinnal nagyon gyorssá fejleszthető. Visszafogott, könnyed, és cseppet sem bonyolult a felrakása, mégis sokat tesz hozzá a megjelenéshez.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés