Egy gyors, finom smink a legpörgősebb reggelekbe is belefér. A nappali makeup egyébként sem igényel szöszmötölős bravúrokat, főként a natúr vonalat képviseli, ám, még annál is sokkal egyszerűbb lehet a kivitelezése, mint amennyi nekikészülést sokan mögé látnak. Egy visszafogott sminkhez mindössze hat percre, valamint hat különböző sminktermékre van szükség.

hirdetés

A rohanós hétköznapok a legtöbbek számára telis-tele vannak akadályfutásra emlékeztető buktatókkal, melyek olykor meghiúsítják a rendezett megjelenésre való törekvést. A sminkelés számos tényezőn elcsúszhat, sokan azonban az időhiány miatt mondanak le róla. Míg vannak, akik úgy gondolják, nem rendelkeznek a megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy egy finom, profi sminket állítsanak össze. A visszafogott, natúr színekkel játszó smink elkészítéséhez azonban nincs szükség egy komplett festékarzenálra, sőt, speciális sminkeszközök sem kellenek hozzá.

A tökéletes makeup alapfeltételei között persze, a rutin megszerzése is szerepel, minél gyakorlottabb és határozottabb az ember lánya, annál gyorsabban tudja összevarázsolni a visszafogott sminket, ami bőven elegendő ahhoz a mindennapokban, hogy kiemelje az előnyös vonásokat.

Ez a natúr makeup mindössze hat perc alatt készül el, ráadásul nem kell hozzá egy tucatnyi sminktermék. Hat darab kozmetikum alkalmazásával már ragyogó, üdítő összképet tudsz elérni.

 

Gyors, finom smink, ami nem kíván egy tucat kozmetikumot

Ahhoz, hogy kellően csodás és üde megjelenést kölcsönözzön egy makeup, nem kell húsz réteg kozmetikumot felvinni az arcbőrre. Érdemes minél kevesebb termékkel dolgozni, így megtartható a természetes és natúr hatás, miközben a smink szépen kiemeli az előnyös, nőies vonásokat és sikkes megjelenést kölcsönöz.

Első lépésként mindenképpen végig kell csinálni a szokásos reggeli bőrápolási rutint, enélkül még csak elindulni sem érdemes. A rutin végén nem szabad megfeledkezni a fényvédőről, amit évszaktól függetlenül ajánlott egy vékony rétegben felvinni a bőrre. Ezután következhet az alapozó, ami gyönyörűen egységesíti a bőrtónust és elfedi a finomabb bőrhibákat.

Az alapozó helyett akár színezett krém is elegendő lehet, ha valaki a könnyedebb, finomabb textúrát és vékonyabb fedést kedveli. A lényeg, hogy ne legyen maszkszerű és mesterkélt az eredmény.

 

Amennyiben fekete, mélyen húzódó szem alatti karikák rontják az összképet, vagy van pár erőteljesebb bőrhiba az arcon, amit el kell fedni a tökéletes eredmény érdekében, ajánlott valamilyen korrektort alkalmazni. A krémes textúrájú verziók könnyedén kenhetők, egyszerű velük dolgozni és szépen belesimulnak az alapozó árnyalatába.

A szemhéjakra érdemes natúr árnyalatokat felvinni. Ez egy szimpla, finom tónusokat felvonultató palettával könnyedén kivitelezhető, de a krémes állagú színezőkkel talán még gyorsabb és egyszerűbb a folyamat. Legalább két színnel kell ügyeskedni ahhoz, hogy valóban különleges legyen az eredmény. A sötétebb tónust a szemhéj külső részére, valamint a szempillák környékére lehet felvinni.

A nőies, üde hatást keltő makeup kihagyhatatlan eleme a szempillaspirál. A pillákat minden esetben ki kell emelni ahhoz, hogy a fókusz a ragyogó tekintetre összpontosuljon. Ezt a lépést nem ajánlott kihagyni a folyamatból. A pirosító szintén rendkívül fontos ahhoz, hogy természetes és kifinomult legyen a hétköznapi smink. Az orcára nem árt felvinni némi színt, másképp könnyedén mesterkélt lehet az eredmény a túlzottan egyenletes bőrtónus miatt.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés