Ez a finom tavaszi smink gyorsan és egyszerűen felvihető, a színeknek köszönhetően pedig sokkal üdébbé válik a megjelenés.

hirdetés

A tavasz színeivel mindenki felfrissülhet, ám nem feltétlenül csak az élénk, látványos árnyalatokat érdemes kipróbálni. Sokan kifejezetten ódzkodnak a túlzó, erős sminktől, ám szerencsére nem szükséges mindig vörös rúzst kenni ahhoz, hogy maximumon pörögjön a vonzerő. Ezekkel a tónusokkal finom, természetes hatású makeup készülhet, ami már pusztán azáltal fiatalító hatással bír, hogy sokkal kipihentebb és üdébb megjelenést kölcsönöz az arcnak.

Nem mindig jut idő egy átgondolt, részletekbe menően precíz smink elkészítésére. Előfordul, hogy a szimpla nappali sminket egy pillanat alatt kell átalakítani és az esti eseményhez igazítani, s amikor az embernek nincsenek profi trükkök a tarsolyában, ez igencsak nagy feladatnak bizonyul. Ez a smink igazi mentőöv lehet a hétköznapok során, ugyanis legyen szó bármilyen alkalomról, abszolút megállja a helyét.

 

Finom tavaszi smink minden alkalomra

A sminkes nem használ extra árnyalatokat és nem viszi túlzásba a rétegeket sem, a tavaszi smink titka talán éppen az egyszerűségében rejlik. Csupán a megfelelő technikára és a jól megválasztott színekre van szükség ahhoz, hogy igazán nőiessé váljon a megjelenés.

A legfontosabb lépés egyértelműen a hidratálás, anélkül az alapozó inkább nyúzottnak és fáradtnak mutatja az arcbőrt. Zsíros, olajos bőrtípus esetén sem szabad kihagyni a hidratáló összetevőket a folyamatból, a hámréteg előkészítése legalább annyira fontos, mint az, hogy milyen kozmetikumok kerülnek fel az arcra a procedúra során.

Ahhoz, hogy a smink natúr és finom maradjon, nem kell feltétlenül lemondani a szemhéjfestésről. A könnyed árnyalatok játéka és egy kis csillogás sokkal tavaszibbá teszi a megjelenést, mégsem hat túlzónak vagy mesterkéltnek a végeredmény. Kezdők számára a folyékony szemhéjkence kifejezetten ideális lehet. Ezt a formulát egyszerű eldolgozni, aligha lehet hibázni a felvitelével.

 

A pirosítót semmiképp nem érdemes kihagyni a folyamatból. Tavasszal sokan küszködnek sápadtsággal, a fakó, fáradt arcbőr ellenszere pedig egyértelműen az, ha egy kis szín kerül az orcára! Persze nem kell túltolni a rózsapírt, egy finom árnyalás máris sokat dob a megjelenésen.

Az ajkakat szintén célszerű egy kicsit beszínezni, de nem feltétlenül szükséges merész, erős tónusú rúzsokkal dolgozni. Egy színezett szájfény elegáns, nőies és üde kisugárzást eredményez, bármilyen alkalomra ideális. A szájfényeket még pótolni és javítani is könnyű, arról nem is beszélve, hogy 2023-ban a fényes ragyogás abszolút visszatért a sminktrendek közé.

Ez a smink akár tíz perc alatt összedobható, még a rohanós, sietős reggeleken is simán belefér. Azt azonban nem árt szem előtt tartani, hogy a gyorsasághoz kell némi rutin, ezért célszerű akkor gyakorolni a lépéseket, amikor bőven jut idő a próbálkozásra. Egy idő után azonban reflexből jön majd, hogy melyik kozmetikum melyiket követi, nem is lesz szükség a videós segítségre.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés