A hétköznapok sűrűjében a legtöbb nő úgy érzi, hogy a szépsége és önmaga legjobb formája elvész az állandó rohanás, és az ezernyi teendő közepette. A fotómodellek mögött egy komplett csapat áll, hogy a maximumot nyújtsák megjelenésükkel, így érthető, ha sokan úgy gondolják, sohasem nézhetnek ki úgy, mint azok a nők a magazinok csodás képein. Pedig egy profi smink, frizura és beállítás csodákra képes, mindegy, ki hány éves, az átváltozás elképesztő!

hirdetés

Amikor ostorozzuk magunkat a rossz formánkért, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy például a fotómodellek sem néznek ki mindig úgy, ahogyan a divatmagazinokban. Nekik is van hétköznapi arcuk, sőt gyakran küzdenek a túlhajszoltság jeleivel, mint amilyen a püffedt és száraz bőr, vagy a nyúzott szemkörnyék.

Mindez azonban nem látszik a képeken, mert gyakran órákig dolgozik rajtuk egy profi sminkes és fodrász, a tökéletes fénybeállításoknak köszönhetően pedig észrevétlenné válnak a bőrhibák, az utómunkálatokról már nem is beszélve. Érthető, hogy a legtöbb nő nem ezt látja, amikor a tükörbe néz, pláne, ha alig tíz perce van felfrissítenie magát a reggeli rohanásban. Gyakrabban szembesülünk a fáradt arcunkkal, ezért jóval nehezebbnek érezzük meglátni magunkban a szépet.

Pedig a szépség nem a sminkben és a frizurában rejlik, sőt, nem is csak a szerencsés külső adottságokon múlik. Az a plusz, ami táplálja, ott van a személyiségünkben, mélyen bennünk, és átsugárzik még a fáradtságon is. Mindegy, ki hány éves, a szépség kortalan, számos formában megnyilvánulhat, nem csupán akkor, amikor sminkes és fodrász veszi kezelésbe az embert.

Egy jó szakember azonban, képes felerősíteni az elfojtott nőiességet, megmutatni a vonásainkban, a kisugárzásunkban, a megjelenésünkben rejlő lehetőségeket. Nem rámázolja az arcra a szépséget, csupán hangsúlyt ad előnyeinek, ezáltal nyilvánvalóbbá teszi azt, amit a mindennapi rohanásban nem veszünk észre önmagunkon. Az átváltozás elsőre drasztikusnak tűnhet, amikor profi smink kerül fel az arcunkra, de valójában minket mutat meg a foltok, gondredők, és a fáradság szürke fátyla nélkül.

Meglepődtek, mit hozott ki belőlük a smink és a frizura: látványos az átváltozás

Néha az is sokat számít, ha a sebtében összecsapott hajviselet helyett másképp fésülik, formázzák a frizurát, vagy olyan színek kerülnek fel a bőrre, melyek ragyogóvá teszik a tekintetet.

Az alábbi profi sminkesek azt mutatják meg a nőknek, hogy mennyi lehetőség lakozik szépségükben. Egy kis átfazonírozással ragyogó fotómodellekké varázsolják az átlagos nőket. Segítenek nekik abban, hogy meglássák magukban a szépet, és visszakapják elveszett önbizalmukat.

A festetlen, natúr arca is gyönyörű ennek a nőnek, de valósággal feldobja bőrszínét ez a finom smink.

Ez a bájos, porcelánbőrű fiatal nő bármelyik magazinban szerepelhetne, mint fotómodell.

A bőr- és hajszíntől elütő, sötétre tetovált szemöldök szinte kiugrik az összképből, és szomorkássá, szigorúvá teszi az arcot.

A sminkes remekül korrigálta a problémát, és lágyságot kölcsönzött a bőrnek és a tekintetnek. Csodaszép lett a végeredmény!

Nem sok különbség van ennek a nőnek a natúr és kisminkelt arca között, csupán a bőrtónusát tette élénkebbé, élettel telibbé a sminkes, amitől felerősödött ragyogása.

A magas homlokát és a pattanásait sem szereti ez a nő, a szakemberek eltüntették a szeme elől a zavaró tényezőket, hogy meglássa önmagában a szépet.

Szende, bájos hölgyeményből csábító, dögös dívát varázsolt a sminkes és a fodrász. Még a viselkedése, kisugárzása is megváltozott, pedig csak egy kis smink került fel rá, és hátrafésülték a haját.

Az eredmény itt is hasonló.

Csodaszép füstös szemsminket, és lágy loknikat kapott ez a fiatal nő, aki szinte pillangószárnyakat bontott a szakemberek kezei alatt.

A szemöldöke, a szája, és a szeme is hangsúlyt kapott ennek a hölgyeménynek, így még szembetűnőbb, milyen szép vonásokkal rendelkezik.

Ez a fiatal nő is kivirult a sminkes és a fodrász székében.

Ezek a gyönyörű szemek a leheletfinom kiemeléstől is ragyogóvá váltak.

Nem a ráncok eltüntetése volt a sminkes célja, hanem a bőrtónus egységesítése, amitől egyszeriben üdébbé vált az arc.

Elég volt csak keretet adni ennek a sugárzó tekintetnek, és máris fiatalosabb az összkép.

A bőr textúrájának finomításával jobban érvényesülni tud az arc bájos szépsége.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés