A rókaszemsmink ravaszul oldja meg a szemek és az arcélek megemelését néhány jól irányzott ecsetvonás segítségével. A cicaszem után ez a sminktrend a legnépszerűbb: feltehetően az optikai liftinghatás miatt imádják a sztárok és modellek.

hirdetés

 

Kendall Jenner, valamint Gigi és Bella Hadid is lelkes követője a rókaszemsminknek, ami eredetileg foxy eyes néven vált ismertté a divatban. Ez az egyszerűen követhető trend számos előnnyel szolgál: optikailag megemeli a petyhüdt, lelógó szemhéjat, feljebb húzza a külső szemzugokat, ezáltal keskenyebbnek, feszesebbnek mutatja az arcot.

A liftinghatás kedvéért érdemes az arccsontok kiemelését, és a teljes sminket a felfelé futó árnyaláshoz igazítani. A rókaszemsmink szike és injekció nélkül tolja feljebb a kontúrokat, persze, csak ideiglenesen, de így is csodás eredmény érhető el vele.

Liftinghatás néhány ecsetvonással: látványos változást hoz a rókaszemsmink

A videóban látható technikákkal nem csak a szem, hanem az egész arc szerkezete megváltozik. A rókaszemsmink optikailag feljebb húzza a vonalakat, ezáltal kerek bociszemek helyett elnyújtott szemformát eredményez. Megnyújtja, hosszúkássá teszi az orcát, így a kerekebb, szögletesebb arcformákhoz különösen jól passzol ez a szemfestési technika, mert oválissá varázsolja a széles fizimiskát.

Ebben a kontúrozás, valamint a pirosító és a highliter felvitele is segítségedre lehet. Mivel a teljes sminket a frissesség és a feszesség jellemzi, így a fiatalabb és idősebb korosztály számára egyaránt ideális. A lefelé irányuló szemformát szépen felfelé igazítja, ezáltal korrigálásra is tökéletes.

 

A rókaszem- és cicaszemsmink kialakításánál úgyszintén bevetheted azt a trükköt, hogy a szem belső sarkánál V-vonalat alakítasz ki egy barnás színű púder vagy szemceruza segítségével, majd füstös technikával húzod ki a szemet a külső éleknél. Műszempilla hiányában pedig tökéletes megoldás, ha a saját pillákat kifelé ívelő mozdulatokkal fested ki, kihagyva a legbelső, apróbb szálakat.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés