Egy ritkás, formátlan, vagy túl vékonyra kiszedett szemöldök könnyen hiányérzetet kelthet az arcon, főleg ha felkerül egy erősebb smink is. Napjainkban a szemöldöktetoválás már tökéletes megoldást nyújt az ehhez hasonló problémákra, hiszen rendkívül korszerű technikák közül lehet válogatni. Ráadásul biztos, hogy nem mennek ki a divatból, mivel teljesen természetes hatást keltenek, nem úgy, mint korábban.

hirdetés

Egy ízléses szemöldökkorrekciós tetoválás sokféle szemöldökproblémára gyógyírt jelenthet. Vannak, akiknek a túl gyakori szálritkítás miatt kikopott a szőrszálak egy része, így befejezetlennek tűnik a forma. Egyesek a fazon, míg mások a szín korrigálása miatt választják ezt a tartósabb eljárást, amivel megspórolható a mindennapi szemöldökceruzás rajzolgatás és sminkigazítás.

Segítségével a reggeli készülődések ideje lecsökkenhet, nem kell aggódni az elmosódott festék miatt, és esőben, uszodában vagy edzés közben  is mindig szép keretet ad az arcnak, ráadásul fiatalító hatása is van, ha az eredmény dekoratív, az arccal harmóniában áll, és abszolút természetes hatást kelt.

A szemöldöktetoválás renoméját azonban igencsak lerontották a korábbi, még gyerekcipőben járó, illetve nem mindig szakmai tudáson alapuló próbálkozások, melyek rémisztő szemöldököket eredményeztek. Sokan láttak már olyan tetovált szemöldököt, ami annyira természetellenesen hatott, hogy mindenkit elrettentett a kipróbálásától.

Ám az alábbi profi, modern technikákat látva, egészen megváltozhat a véleményünk erről az eljárásról, hiszen a legtöbb esetben észre sem lehet venni a beavatkozást, csupán azt, hogy rendezettebb, harmonikusabb hatást kelt a szemek fölötti szőrzet.

A szemöldöktetoválás ma már biztonságos és esztétikus

Szerencsére az elmúlt pár év alatt sokat változott a szemöldöktrend, és sokkal inkább a természetes hatás a cél. Emellett maga a kozmetikai ágazat is rengeteg fejlődésen ment keresztül. Napjainkban már nagyon alacsony rizikófaktorral jár egy szemöldöktetoválás elkészíttetése. Nem kell attól tartani, hogy a hajszíntől elütő, vastag fekete sávot kap az ember, mert a dúsabbá varázsolt szemöldökök is természetes formát, ívet és tónust kapnak.

Mitől lesz természetes hatású?

A természetes hatást nagyban befolyásolja a megfelelő szín kiválasztása. Ehhez akár több árnyalatot is használhatnak, hogy az arc és a haj színével is tökéletesen harmonizáljon a szemöldök. Így még a szőke hölgyeknek sem kell attól tartaniuk, hogy túl sötét ívekkel térnek majd haza.

Ezentúl érdemes tudni, hogy már nem úgy készül el a szemöldök, mintha egy barna szemceruzával átsatíroztuk volna az íveket. Technikától függően a tetoválógéppel apró szálakat varrnak a bőrre, amiknek mérete és formája is kulcsfontosságú. A szakemberek többféle vastagságú vonalak behúzására törekednek, melyek végei alig láthatóan elhalványulnak, épp úgy, mint egy igazi szőrszálnak.

A sminktetováló abban is segíthet, hogy megtaláld a tökéletes, személyre szabott formát. A legtöbbször az eredeti ívet kell csak kiegészíteni, ami az archoz tökéletesen illeni fog, de lehet variálni, amennyiben nagyon ritka a szemöldök.

 

A tetoválást mindenképpen egy konzultáció előzi meg, ahol a kozmetikussal egyeztetni lehet az elképzeléseket. Maga a művelet fájdalommentes, hiszen a fertőtlenítést követően érzéstelenítik a bőrfelületet. Ezután történik meg a tervezés, és az előrajzolás. Ezen a ponton nem érdemes megijedni, ugyanis a felfestett sablon mindig sokkal vastagabb hatást kelt, mint amilyen a végeredmény lesz.

A legtermészetesebb technikák közül leginkább hármat különböztetünk meg. Ezek mind finom látványt nyújtanak, de érdemes alaposan átgondolni, melyik felel meg leginkább az igényeidnek.

Szálazott technika

A szálas technikával készült tetoválások a szemöldökszálak természetes növekedési irányát követik, azonban a célja az, hogy egy frissen, formára szedett szemöldök látványát nyújtsák. Gyönyörű, dús hatást kelt, ami a mindennapos sminkeléshez nagy hasznunkra válhat.

Fluffy technika

A fluffy abban tér el a szálastól, hogy az még valósághűbb képet alkot. Ez azzal érhető el, hogy a szálak kevésbé rendezettek, és azokat kissé túlhúzzák, több helyet hagynak ki köztük. Egyfajta árnyékolás is szerepet kap ennél a technikánál, mivel a szálak végeit világosabb, míg azok közepét sötétebb színnel festik fel, amivel 3D-hatást érnek el.

A fluffy technikát azoknak is ajánlják, akik valamilyen okból részlegesen hiányos szemöldökkel rendelkeznek, hiszen a pótlással szuper természetes módon szerezhető vissza az eredeti ív.

Púderes technika

Ezzel a technikával sminkelt hatást lehet elérni, ugyanis a tűvel egyfajta satírozást végeznek a szakemberek. A szemöldök sokkal határozottabb ívet kap, de ügyes mozdulatokkal lágy átmenet érhető el, mely púderes ombre-effektet eredményez.

Amit tudni érdemes a tetoválás elkészülte után

  • A szemöldöktetoválás az első pár napon sötétebbnek tűnik, de ez a szín hamarosan halványulni kezd, amíg el nem éri a tervezett árnyalatot.
  • Rögtön az eljárás után a kezelt felülten bőrpír, puffadások tapasztalhatóak, ami teljesen normálisnak tekinthető. Idővel az érzéstelenítő hatása is elmúlik, és enyhe fájdalom érzékelhető a szemek körül.
  • A sérült bőr nedvességet ereszt magából, amit óvatosan egy zsebkendő segítségével érdemes felitatni. Ezáltal a keletkező pörkréteg elenyésző vastagságú lesz, és a gyógyulási folyamat is hamarabb megy végbe.
  • Nem szabad vakarni vagy dörzsölni az apró sebeket, a varratnak magától kell leesnie. A felületet csak olyan krémmel szabad kezelni, melyet a szakember javasolt.

A tetovált felületeket érintő kérdéseket minden esetben részletesen meg kell beszélni egy hozzáértő személlyel, a gyógyulási folyamat komplikációmentes lezajlása érdekében.

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés